Secretul pentru cele mai pufoase clătite. Ce ingredient trebuie inclus în aluat?
Există un ingredient special pentru clătite, care dacă este folosit la aluat le va face pufoase. Dacă se folosește acest produs, nici nu va mai fi nevoie de dulceață sau cremă de ciocolată.
Rețeta „altfel”, pentru clătite
Secretul pentru clătite pufoase este crema de ciocolată, care poate fi adăugată în compoziția aluatului.
Ingredientele necesare:
-cremă de ciocolată
-lapte
-ouă
-făină
-un praf de sare
-ulei sau unt
-opțional: esență de vanilie, zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Se începe prin a lua un bol mai mare, în care se pune crema de ciocolată, împreună cu laptele. Se amestecă foarte bine cele două ingrediente. Crema de ciocolată trebuie să fie la temperatura camerei, altfel se va topi foarte greu și vă va fi dificil să o încorporați.
Se pun ouăle, un praf de sare și se amestecă totul foarte bine cu ajutorul unui tel. Puteți folosi și mixer, însă aveți grijă să nu stropiți prin bucătărie. Acum trebuie să puneți făina și să amestecați foarte bine. Puteți pune esența de vanilie sau zahărul vanilinat acum, însă aceste ingrediente sunt opționale.
Într-o tigaie se pune ulei sau unt și se lasă la încins. Se prăjesc clătitele pe ambele părți, după care se pun într-o farfurie și sunt gata de servit.
0 Comentarii