TOP 3 reţete uşoare şi hrănitoare pentru cină
Cina este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Nu este niciodată o idee bună să sari peste cină, indiferent de trendurile ce apar pe reţelele sociale, care te pot sfătui să renunţi la această masă. Dacă medicul tău nu ţi-a recomandat să excluzi cina din meniul tău, atunci nu sari peste această masă.
Vestea bună este că poţi pregăti o mulţime de reţete uşoare şi hrănitoare pentru ultima masă a zilei, însă care îţi pot oferi cantitatea necesară de macronutrienti, dar şi de micronutrienti. De la salate şi până la reţete cu pui sau cu brânză pe grătar, o cină lejeră se poate pregăti în doar câteva zeci de minute, fără prea mult stres.
Nu uita că cina se serveşte cu cel puţin câteva ore înainte de culcare, astfel corpul va avea timp să digere corect mâncarea, iar somnul nu va fi afectat.
Descoperă TOP 3 reţete simple şi pline de nutrienţi pe care le poţi servi la cină:
Salată cu somon
Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3, dar şi de micronutrienti precum vitamina B12 sau vitamina B3. În plus, acesta este bogat în proteine şi poate înlocui cu succes carnea într-un preparat pentru cina sau prânz.
Dacă îţi doreşti să găteşti somonul uşor şi rapid, iată o reţetă de salată cu acest peşte, perfectă pentru o cină gustoasă:
Ingrediente pentru 2 porţii:
- 250 de grame de somon
- 100 de grame baby spanac
- roşie mare mărunţită
- un ardei gras mărunţit
- un avocado feliat
- 50 de grame de brânză feta
- 100 de grame crutoane
Pentru a pregăti salata, începe cu prepararea somonului. Îl poţi pregăti la cuptor, în tigaie sau la air-fryer după ce l-ai condiment cu un strop de sare şi piper. Dacă îţi doreşti să adaugi un sos după ce somonul este gata, poţi combina suc de lămâie, sos de soia şi miere, în cantităţi mici pentru a crea un dressing. Foloseşte trei linguri de sos de soia, o lingură de suc de lămâie şi o linguriţă de miere.
Atunci când somonul este gata, amestecă-l cu restul ingredientelor, cu sau fără dressing. Foloseşte un bol încăpător pentru salată şi nu uita de sare şi piper din belşug pentru a da gust întregului preparat.
Pui marinat în lapte bătut
Puiul la cuptor marinat în lapte bătut este o reţetă simplă dar super gustoasă pentru cină. Carnea de pui este o sursă foarte bună de proteine, iar avantajul ei este că nu conţine prea multe grăsimi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti această reţetă pentru două persoane:
- 150 de grame de piept de pui
- 100 de grame lapte bătut
- 800 de grame cartofi noi spălați si curățați
- sare
- piper
- rozmarin
- boia afumată
- usturoi granulat
- ulei de măsline
Ca să pregăteşti această reţetă, pune carnea amestecată cu laptele bătut şi condimentele la marinat în frigider pentru cel puţin câteva ore. Poţi folosi iaurt de băut în loc de lapte bătut, dacă îţi doreşti o variantă mai light. Condimentele se adăugă după gust.
Când scoţi carnea de la marinat, aşeaz-o într-o tavă alături de cartofi şi stropeşte cu ulei de măsline după gust. Da tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru cel puţin o oră.
În cazul în care pieptul de pui nu este pe gustul tău, poţi opta şi pentru pulpe de pui cu sau fără os. Pulpele de pui sunt mai bogate în grăsimi, dar şi mai gustoase, ceea ce le face o alegere perfectă pentru momentele în care îţi doreşti să te bucuri de un gust mai bogat.
Salată cu halloumi
Halloumi este o alternativă excelentă pentru carne, atunci când îţi doreşti o cină mai uşoară. Pentru două porţii vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 de grame halloumi
- 100 de grame baby spanac
- un avocado
- roşie tăiată cubuleţe
- un ardei gras tăiat cubuleţe
- 30 de grame ceapă verde tocată
Începe prin a pregăti brânză halloumi la grătar. O poţi asezona cu piper, sos pesto sau orice altceva preferi. Aceasta se prăjeşte cu un strop de ulei pe grătarul încins, pe ambele părţi, până când se rumeneşte bine.
La final, tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele într-un bol de salată şi să adaugi sare şi piper după gust.
Dacă îţi doreşti şi o sursă de carbohidraţi, poţi servi salată alături de orez sau cartofi. O metodă simplă de a prepara un orez gustos este să adaugi câteva linguriţe de parmezan atunci când acesta este gata. Parmezanul îi va oferi un gust deosebit şi va merge perfect cu o salată fresh.
Să găteşti rapid, dar sănătos, nu trebuie să fie o misiune imposibilă. Există o mulţime de reţete pline de gust, dar şi de nutrienţi, pe care le poţi servi la cină. Ideile de mai sus sunt uşor de pus în practică, nu necesită multe ingrediente şi nici foarte mult timp de gătire. Spor la gătit!
1 Comentariu
sa nu uitam foita de haur :)))