Duminica 8 Septembrie

Varză a la Cluj, inclusă în topul celor mai apreciate mâncăruri din toată lumea. Varză a la Cluj este și cea mai apreciată mâncare din România


Taste Atlas, ghidul online de călătorie dedicat mâncărurilor tradiționale, a clasat Varză a la Cluj pe locul 16 în topul celor mai îndrăgite 50 de preparate tradiționale din lume. Acest preparat culinar specific Clujului este cel mai apreciat dintre toate mâncărurile românești tradiționale de către turiștii care vizitează România.

Varză a la Cluj este o mâncare tradițională românească realizată din straturi de varză murată sau nu, carne de porc, orez și diverse condimente, toate fiind gătite la cuptor. Acest fel de mâncare se aseamănă cu sarmalele, însă are un mod de preparare distinctiv, specific regiunii Cluj.

Mâncarea este specifică zonelor din jurul Clujului, fiind numită în zonele rurale și varză în straturi sau sarmale împrăștiate. Se face din carne tocată, varză și orez. Rețeta include smântână și în multe case este mai gătită chiar decât sarmalele, nemai fiind necesară împachetarea componentelor.

În clasamentul actual al celor mai savuroase 50 de mâncăruri tradiționale, Brazilia ocupă primul loc cu Escondidinho, un preparat care combină carne și piure de cartofi, gătite la cuptor.

Pe locul al doilea se află Chile cu Pastel de Choclo, o plăcintă din porumb dulce umplută cu carne de vită sau pui, stafide, măsline negre și ceapă. Italia se situează pe locul al treilea cu Parmigiana alla Napoletana, un preparat ce include carne de vânat prăjită, sos marinara și mozzarella fior di latte, toate coapte la cuptor până capătă o crustă aurie.

România a fost inclusă în mod repetat în topurile Taste Atlas, de fiecare dată în primele 20 de locuri, semn că mâncarea românească este foarte apreciată de turiștii internaționali.

Includerea Varza a la Cluj în acest prestigios clasament este o recunoaștere a bogăției gastronomiei românești și un motiv de mândrie pentru Cluj și pentru România. Această recunoaștere subliniază faptul că mâncarea tradițională românească continuă să cucerească inimile și gusturile vizitatorilor din întreaga lume.

Ghidul online de călătorii, Taste Atlas, a făcut un clasament intitulat sugestiv „Cea mai bună mâncare gătită / cea mai bună caserolă”. Acesta a fost publicat pe pagina de Instagram, fiind inclusă și țara noastră.

caserole varza a ala cluj.png

Comentarii Facebook