Duminica 22 Decembrie

Milionarul Dorin Bob nu poate construi turnuri de 12 etaje pe Observatorului, fără un studiu de trafic

 

Judecătorii clujeni au stabilit să pentru construirea unor blocuri de 12 etaje pe strada Observatorului este nevoie de studiu de trafic. 

 

Tribunalul Cluj a decis că este nevoie de studiu de trafic pentru un mega-proiect imobiliar pe latura sudică a străzii Observatorului din Cluj-Napoca. Proiectul aparține firmei Agromec Unu, ce face parte din grupul deținut de omul de afaceri Dorin Bob.

 

Instanța de contencios administrativ a Tribunalului Cluj a respins acțiunea Agromec Unu, prin care a cerut obligarea primarului Emil Boc la promovarea în cadrul ședinței Consiliului Local (CL) al municipiului a documentației PUZ (Plan Urbanistic Zonal) si obligarea CL Cluj-Napoca la emiterea HCL (hotărâre de consiliu local) de aprobare a documentației PUZ de urbanizare Str. Observatorului – latura sudică.

 

Agromec Unu intenționează să ridice blocuri de 12 nivele pe terenul viran de aproape 12.000 mp dintre supermarketul Profi și stația PECO Euroil. Problema este că proiectul nu a fost introdus pentru a fi aprobat în Consiliul Local pe motiv că nu are aviz de la Serviciul siguranță circulației din Primărie.

 

Aceeași firmă a mai avut o problemă simulară privind traficul la alt proiect. Firma a obținut autorizația de construire pentru magazinul Lidl de pe strada Alexandru Vaida-Voevod 59, care era condiționată de realizarea unui sens giratoriu la capătul liniei 3 a CTP. Până când sensul nu a fost realizat, magazinul Lidl a stat închis luni bune, deși era finalizat.

 

În cazul Observatorului, reprezentanții Agromec Unu au depus plângere prealabilă la Primărie, care a fost respinsă în septembrie 2017, după care s-au adresat Tribunalului Cluj.

 

Recent, instanța a pronunțat solutia: ”Respinge, ca neîntemeiată, acţiunea formulată de reclamantul SC Agromec Unu SA în contradictoriu cu pârâţii Mun. Cluj-Napoca, prin primar, CL al Mun. Cluj-Napoca”, conform clujust.ro.

 

Între timp, sentința a fost motivată, instanța arătând: ”Contrar susținerilor reclamantei, avizul de la serviciul Siguranța circulației din cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca nu este solicitat în mod abuziv întrucât prin PUZ se propun 3 accese auto din drumul public – Str. Observatorului (…) pentru un număr considerabil de mașini, iar prin documentație se propune construirea unor clădiri cu suprafața construită la sol mai mare de 5000 mp și regim de înălțime de 12 nivele supra-terane, deci o suprafață desfășurată de până la 60.000 mp.

 

Așadar, în concret, în speță este necesar studiul de trafic, întrucât se dorește dezvoltarea unui ansamblu de mari dimensiuni, zona studiata fiind una de proporții.

 

Societatea de dezvoltare imobiliară a atacat cu recurs sentința.

 

Terenul a costat 3 milioane de euro.

 

Vezi AICI sentinta.

Comentarii Facebook