10 aditivi care trebuie evitați cu orice preţ. Unii sunt cancerigeni
Aditivii alimentari care se găsesc în foarte multe produse sunt la fel de periculoși ca și E-urile. Vezi mai jos o listă a aditivilor pe care ar trebui să-i eviţi.
Îndulcitorii artificiali Aspartamul, E951 (cunoscut mai ales ca Nutrasweet si Equal), se gaseste in toate produsele care au recomandarea dietetic sau fără zahăr. Considerat o substanţă cancerigena, aspartamul este unul dintre cei mai nocivi aditivi alimentari. Poate produce efecte neurotoxice precum ameteala, dureri de cap, halucinatii, atacuri de apoplexie, migrene. Evitati-l, mai ales daca suferiti de astm, rinite (mai ales rinita alergica), urticarie, scrie desprecopii.com.
Acesulfam-K, un îndulcitor relativ nou, care se gaseste in produsele de patiserie, guma si gelatina, desi nu au fost testate indeajuns, au legatura, se pare, cu bolile de rinichi.
În general, indulcitorii artificali se gasesc în: sucurile light sau sugar free , jeleuri si produse care contin gelatina, guma de mestecat fara zahar, cocktailuri, produse de patiserie, indulcitorii de masa de top, cereale, bomboane mentolate, praf pentru budinca, ice tea, vitamine gumate, pasta de dinti etc.
Fructoza din siropul de porumb
HFCS (High Fructose Corn Syrup) este un indulcitor artificial ultra-rafinat, care a devenit in ultima vreme cea mai mare sursa de calorii in SUA. Se gaseste in aproape toate produsele alimentare procesate. HFCS contribuie la cresterea in greutate mai mult decat orice alt ingredient, creste nivelul de colesterol negativ si contribuie semnificativ la dezvoltarea diabetului, precum si la distrugerea tesuturilor, pe langa alte numeroase efecte nocive.
Glutamatul de monosodiu (MSG / E 621)
MSG este un aminoacid folosit ca potentiator de aroma pentru supe, dressinguri de salate, chipsuri, antreuri congelate si pentru multe alimente folosite in restaurante. MSG mai este cunoscuta si ca excitotoxina, o substanta care excita celulele pana le distruge. Studiile arată ca un consum regulat de MSG poate avea efecte secundare precum depresia, dezorientarea, bolile de ochi, oboseala, durerile de cap si obezitatea.
Citește mai departe AICI.
0 Comentarii