15 funcții Google de care nu aveai idee
În cei 15 ani de existență ai motorului de căutare Google interfața nu s-a schimbat foarte mult, dar potențialul său a evoluat foarte mult.
Google a implementat 15 funcții de care probabil nu aveai idee. Singurul inconvenient fiind faptul că nu funcționează decât pentru versiunea de căutare în engleză.
Pentru a putea folosi toate aceste funcții puteți accesa butonul din dreapta ecranului, pe pagina principala a Google, denumit google.com.
Cele 15 funcții sunt:
1. Calculator
Poți folosi Google pentru a calcula aproape orice. Este suficient să introduceți în casuța de căutare o întrebare sub forma 5+23,5/(272*13) și în secunda următoare veți primi răspunsul. Probabil pentru că a fost ușor de implementat, de câteva luni, în momentul în care introduceți un calcul pe Google va este afișat și un calculator clasic pe care îl puteți folosi asemeni aplicațiilor dedicate de pe PC sau smartphone.
2. Conversii
Internauții interactionează zilnic cu valori din diverse sisteme metrice sau nu. Pentru că în țara noastra cele mai comune unități sunt metri, gramele sau gradele Celsius, de cele mai multe ori e nevoie de transformări pentru a întelege o dimensiune, o masă, un volum sau o temperatură.
Pentru asta este suficient să introduceți o întrebare sub forma “44 degrees f in c” sau “33 pounds in g” ți răspunsul vă va fi afișat instantaneu. Precum calculatorul de mai sus, și o astfel de întrebare generează un modul cu care puteți interacționa prin simple clickuri.
Combinațiile dintre elemente de matematică și unități de masură se reflectă de asemenea în transformări valide. Un exemplu pentru acest tip de calcule este “2 miles + 300 feet in km”.
3. Conversie Monetară
Pentru că vedeți pe diverse magazine virtuale prețurile în tot felul de monezi, în Google Search puteți introduce atât o transformare simplă de genul “usd to eur” cât și una mai complexă de genul “3 dollars + 60 cents in euros”. Rezultatele sunt afișate prompt și pe lângă răspunsul efectiv vă este afișat și un grafic al evoluției respectivului raport de conversie.
Citiți mai multe pe playtech.ro
1 Comentariu
cred ca orice prost stie astea. voi acuma le descoperiti?