5 sfaturi pentru a te obișnui să mănânci dimineața
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și nu trebuie să sari peste ea, dacă vrei să îți menții corpul sănătos și suplu.
Iată 5 trucuri pentru a te învăța să mănânci de dimineață:
1. Pregăteşte-ţi de seara o variantă pentru micul dejun
Dacă dimineaţa te mobilizezi mai greu este de preferat să-ţi pregăteşti micul dejun de seara. Lasă-ţi în frigider un sandviş gata preparat sau un terci de ovăz/amarant/quinoa pe care îl poţi încălzi dimineaţa. Astfel, nu-ţi va lua mai mult de 10 minute cu prepararea şi consumarea micului dejun, iar dacă eşti pe fugă poţi să iei sandvişul cu tine, chhiar şi terciul pe care să-l mănânci la serviciu.
Un alt truc este acela de a-ţi face în weekend tot soiul de pateuri sănătoase pe care să le ai la îndemână dimineaţa pentru a le consuma pe pâine prăjită sau cu diverse legume crude (spălate şi tăiate de seara). Astfel, poţi să faci salată de vinete, pateu de linte, pastă de năut, fasole bătută, pastă din seminţe de floarea soarelui hidratate sau alte nuci/seminţe amestecate în robotul de bucătărie.
2. Începe cu paşi mici
În prima săptămână ţi se va părea o adevărată corvoadă să mănânci la micul dejun, însă pe măsură ce aplici zilnic acest obicei vei constata că lucrurile se schimbă. Astfel că în primele zile mănâncă orice îţi face poftă, chiar şi în cantităţi foarte mici. Gândeşte-te că orice aliment ai alege, chiar şi un biscuit, este un prim pas spre a-ţi atinge ţelul.
3. Ia ceva cu tine
O pungă cu un mix de nuci/seminţe crude şi fructe uscate se poate purta cu uşurinţă în geantă. Dacă mai cumperi în drum spre serviciu un iaurt vei putea sa iei un mic dejun de indată ce ajungi la muncă.
Citește mai multe pe Eva.ro
1 Comentariu
Deci, sa recapitulam:
cele 5 sfaturi sunt urmatoarele 4: 1, 2 si 3....
Rasu' poolii....