6 ingrediente pentru a găti sănătos recomandate de Dr. Oz
Cea mai simplă metodă pentru a găti rapid și șănătos este să ai o cămară bine organizată, iar Dr. Oz recomandă câteva alimente pe care oricine ar trebui să le aibă în casă.
Conservele simple şi cu cât mai puţină sare te vor scoate din impas de fiecare dată când ajungi târziu acasă şi nu ai timp să găteşti ceva sofisticat. Acesta este doar un exemplu, după cum susţine celebrul Dr. Oz care recomandă oricărei femei să-şi aprovizioneze foarte bine cămara pentru a avea mereu la îndemână soluţii rapide de a găti sănătos.
Iată care sunt recomandările specialistului:
1. Conservele cu pastă de tomate
Fie că le cumperi de la magazin (alege-le pe cele care conţin doar roşii şi sare), fie le conservi toamna, roşiile au rolul de a salva orice mâncare, oferindu-i un plus de savoare. Conservele de roşii au un conţinut ridicat de licopen, o substanţă cu efect anticancerigen, dar şi potasiu şi vitamina C. Dr. Oz îţi recomandă să le foloseşti pentru a prepara sosul pentru paste, pentru tocaniţe de legume, ciorbe sau ca topping pentru omletă.
2. Conservele de boabe de fasole şi năut
Aceste ingrediente săţioase au mult potasiu, proteine, fibre şi vitamine din complexul B. Le poţi folosi pentru a prepara rapid o iahnie sau o ciorbă de fasole, pastă de năut (humus), tocăniţă de năut sau pentru a conferi un plus de saţietate salatelor de crudităţi. Ca să reduci cantitatea de sare din conserve este recomandat să speli bine boabele înainte de a le folosi.
3. Linte, orez integral, quinoa, paste integrale
Aceste ingrediente au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale. De asemenea, sunt potrivite pentru o masă rapidă, săţioasă, dar şi sănătoasă. Poţi să le foloseşti alături de salate de crudităţi sau diverse sote-uri de legume preparate simplu. De asemenea, orezul integral fiert îl poţi folosi în amestec cu alte legume pentru a face chifteluţe pe care să le coci la cuptor. Lintea se poate folosi pentru salatele de crudităţi pentru a le face mai săţioase şi a adăuga proteine, în diverse tocăniţe cu curry, dar şi ca să faci un pateu vegetal cu usturoi, ulei de măsline, mirodenii şi verdeţuri. Quinoa poţi să o păstrezi fiartă în frigider pentru a o adăuga la salate (conţine proteine complete şi multe minerale) sau să o amesteci cu lapte de soia pentru micul dejun pentru a obţine o budincă nutritivă.
Citește mai departe pe Eva.ro
0 Comentarii