6 mituri despre slăbit SPULBERATE de specialiști. Vezi aici despre ce mituri este vorba
Când vine vorba de slăbit mulți sunt gata să dea sfaturi, dar multe dintre acestea nu sunt utile, ba chiar din contră pot să iți afecteze progresul.
Iată cele mai comune mituri despre slăbit spulberate de specialiști:
1. Cu cat mai mai multe exercitii fizice cu atat mai bine. Stii foarte bine ca nimic nu este mai eficace in mentinerea unui corp sanatos si puternic decat miscarea. Cu toate acestea, supraantrenamentul are efecte exact inverse: conduce la diminuarea fortei si marimii si poate creste probabilitatea imbolnavirii. „In cazul in care mergeti la sala 7 zile din 7 sistemul vostru imunitar va fi slabit plus ca, mai devreme sau mai tarziu va fi instaurata oboseala cronica. Muschii vostri au nevoie de pauza pentru a se reface si a le creste eficienta pentru urmatorul antrenament. In plus, daca exercitiile sunt executate incorect din cauza istovelii fizice veti arde mai putine calorii decat in cazul in care lucrati corect”, a declarat doctorul Nancy Snyderman, editor la NBC News si autoarea cartii Miturile dietei care va mentin gras.
2. Muschii sunt mai grei decat grasimea. Cu siguranta ca si voi ati auzit acest mit si este posibil chiar sa-l fi crezut real. Adevarul este insa altul: „1 gram de muschi si 1 gram de grasime cantaresc exact un… gram”, a punctat Snyderman. In acelasi timp, datorita faptului ca muschii sunt mai densi decat grasimea, daca prima este majoritara atunci corpul tau va arata mai subtire. Mai exista un beneficiu al faptului ca masa musculara este mai mare decat tesutul adipos: 100 de grame de muschi ard aproximativ 50 de calorii pe zi spre deosebire de grasime care arde doar 2 calorii. Concluzia o trageti singuri: cu cat deveniti mai subtiri cu atat mai ridicat este metabolismul vostru. „Exercitiile aerobice va ajuta sa reduceti stratul de tesut adipos, iar exercitiile cu greutati va ajuta sa va cresteti masa musculara. Apeland la ambele variante corpul vostru va fi intr-o forma excelenta”, a incheiat Snyderman.
3. Fructele si vegetalele proaspete au mai multi nutrienti decat cele congelate sau conservate. Produsele conservate sau congelate sunt la fel de sanatoase precum cele proaspete. In plus, sunt mult mai ieftine. Ba mai mult, unele dintre produsele conservate contin mai multi nutrienti decat cele proaspete de vreme ce noi absorbim mai usor antioxidati precum licopenul, care se gaseste in rosii sau beta-carotenul din morcovi cand acestea sunt gatite. Pana la urma nu conteaza foarte mult de unde iti iei fructele si vegetalele atat timp cat le consumi.
Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro
0 Comentarii