Duminica 22 Decembrie

6 reguli pentru a te menține în formă după 30 de ani


Odată cu înaintarea în vârstă, organismul trece printr-o serie de schimbări, iar cei care au depășit vârsta de 30 de ani observă că nu mai pot face anumite lucruri cu aceeași ușurință ca la 20 de ani.

Iată o serie de sfaturi care te ajută să te menții în formă după vârsta de 30 de ani:


1. Atentie la greutate!

Daca la 25 de ani poti slabi cinci kilograme in mai putin de o luna, dupa 30 de ani slabitul devina mai dificil. Odata ce treci pragul celor trei decenii de viata, metabolismul incetineste. La unele persoane metabolismul si balanta hormonala sufera modificari inca de la 25-27 de ani, iar dupa 30 de ani sunt putini cei norocosi care pot “manca a paguba”, adica oricat doresc fara sa se ingrase.

Asadar, slabitul este mai dificil dupa varsta de 30 de ani, dar nu imposibil. Daca te apropii cu pasi repezi de acest prag in varsta, ar fi bine sa ajungi la el avand o greutate corporala normala pentru inaltimea ta, pentru ca mai apoi vei da jos mult mai greu kilogramele in plus.

2. Trupul are nevoie de mai multa ingrijire

Daca la 22 de ani un barbat se spala pe cap cu orice prindea in baie, de la samponul iubitei la gel de dus, dupa 30 de ani podoaba capilara masculina trebuie monitorizata atent, cel putin de barbatii care nu vor sa cheleasca. Dupa 30 de ani, parul barbatilor incepe sa cada, mai ales daca este genetic predispus la asa ceva.

Pentru a afla acest lucru este suficient ca barbatul se uite atent la barbatii mai in varsta din familia lui, rude de sange, si sa ii intrebe cand au inceput ei sa cheleasca. Pentru a contracara procesul de cadere a parului, conteaza in primul rand alimentatia sanatoasa, care ajuta atat podoaba capilara, cat si greutatea corporala, dar si produsele de ingrijire a parului care ar trebui sa fie special destinate barbatilor cu probleme capilare.

3. Stresul care-ti mananca ani din viata

Cresterea responsabilitatilor pe la varsta de 30 de ani, uneori chiar mai devreme, face ca tot mai multe persoane sa resimta puternic stresul dupa o anumita varsta. Pana una alta, toti avem probleme si toate sunt importante pentru ca sunt ale noastre personale. Secretul in a avea o viata linistita si a scapa de stres tine de capacitatea fiecaruia de nu se lasa macinat de grijile de serviciu, de cele familiale si de cele financiare. Da, probleme intotdeauna vor fi la serviciu si putini sunt cei care pot spune ca au suficienti bani pentru a-si face toate poftele. Asa ca obisnuieste-te cu ideea si incearca sa faci mai mult, fara a te lasa macinat de gandul ca nu faci mai mult. Solutia sta in cum pui problema si cand pui problema: daca spui “Seful meu este groaznic si ma terorizeaza” nu obtii nimic mare lucru, decat descarcare de moment, insa daca spui “Maine imi refac CV-ul si incep sa-mi caut un job mai bun” ai mai multe de castigat. Cat despre aspectul cand pui problema, acesta se refera strict la timpul propriu-zis: daca te macini inainte de culcare, in pat, inainte sa adormi cu problemele de a doua zi sau din ziua trecuta nu obtii nimic, caci doar nu le vei rezolva seara imbracat in pijama. Mai bine faci o plimbare seara in parc si incerci sa iti pui gandurile in ordine, pentru ca atunci cand te bagi in pat langa persoana iubita sa nu aduci si seful, si colegul nesuferit, si banii pe care nu i-ai primit in pat cu tine.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook