8 alimente sănătoare care te fac fericit. Vezi care sunt ele
O alimentaţie sănătoasă ne poate menţine buna dispoziţie fiind un antidepresiv natural.
Cu toţii avem schimbări de dispoziţii, iar de cele mai multe ori, în astfel de momente, apelăm la junk food. Această alegere nu doar că înrăutăţeşte starea de sănătate, dar are efecte negative şi asupra stării de spirit.
Iată câteva alimente care, potrivit sfatulparintilor.ro, pot constitui un antidepresiv natural:
1. Midiile - au un conţinut moderat spre bogat de vitamina B12, Seleniu, Iod, Zinc şi proteine, dar scăzut în calorii şi grăsimi. Iodul, Seleniul şi Zincul ajută glanda tiroidă care este responsabilă cu stările de spirit şi cu menţinerea greutăţii. Vitamina B12 întăreşte celulele creierului, ceea ce pe termen lung înseamnă un creier care funcţionează la capacitate maximă.
2. Ciocolata neagră - îmbunătăţeşte fluxul sanguin către creier ceea ce înseamnă o creştere a puterii de concentrare, dar şi o îmbunătăţire a stării de spirit. Ciocolata neagră te ajută să te simţi plin de energie şi de viaţă. Însă nu exagera: pentru a simţi toate acestea beneficii nu este nevoie decât de o singură tabletă de ciocolată.
3. Sparanghelul - conţine cantităţi mari de acid folic şi de triptofan. Un nivel scăzut de acid folic are o influenţă asupra depresiei, potrivit unor cercetări făcute pe acest subiect. În ceea ce priveşte triptofanul, acesta este folosit de către creier pentru a face serotonină, un neurotransmiţător cu are un rol important în apariţia depresiei şi a anxietăţii.
4. Mierea - mierea este mult mai bună decât zahărul indiferent se starea de sănătate. Mierea conţine quercetin care ajută la prevenirea depresiei şi menţinerea creierului sănătos. În plus, nici nu creşte glicemia aşa cum o face zahărul.
5. Roşii CherryToatele - roşiile conţin licopen – este un antioxidant care luptă împotriva inflamaţiilor creierului şi care, în general, protejează creierul. Pentru un rezultat mai bun, mănâncă roşii împreună cu ulei de măsline – ajută absorbţia licopenului.
6. Ouă - au un conţinut moderat spre ridicat de Zinc, vitamina B, Omega 3 şi proteine. În plus, ouăle nu doar că energizează însă dau senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp.
7. Cartofii albaştri - au în componenţă un antioxidant foarte puternic, antocianina care reduce inflamarea creierului. Acest antioxidant reduce riscul de apariţie a depresiei şi, în plus, ajută memoria. Datorită conţinutului de iod, cartoful albastru ajută şi glanda tiroidă.
8. Sfecla elveţiană - este bogată în magneziu – un nutrient vital pestru creşterea nivelului energetic al organismului. Un studiu realizat în 2009 în Australia a descoperit o legătură directă între un nivel scăzut de magneziu şi depresie.
0 Comentarii