85% dintre joburi lăsate neocupate de absolvenţi
Absolvenţii români de facultate, liceu sau şcoli profesionale nu reuşesc să convingă angajatorii că merită să fie angajaţi.
În urma unui târg de joburi organizat la nivel naţional în luna septembrie, doar 16% dintre joburile oferite de angajatori absolvenţilor au fost ocupate efectiv, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, informează realitatea.net.
24.000 de joburi vancate au fost prezentate de către aproape 2000 de companii, la Bursa locurilor de muncă din 28 septembrie 2012.
3.950 de locuri de muncă s-au ocupat (16%) din 13.750 de absolvenşi câţi au fost selectaţi în vederea încadrării.
Cele mai multe angajări de tineri absolvenţi au fost făcute în Bucureşti (800), Mureş (400), Dolj (370) şi Maramureş (223). Din numărul total de absolvenţi selectaţi în vederea încadrării, au reuşit să se angajeze doar 28% cu 4,5 % mai mult totuşi decât anul trecut.
Meseriile de inginer, programator, asistent comercial, agent de asigurări sau operatori call center sunt cele mai căutate în rândul tinerilor absolvenţi.
2 Comentarii
Școlile Profesionale Trebuie Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Acest Tip De Învățământ Este De Proști Și Proaste, Așa Se Zice, Pentru Că: Așa Este.
Mai Mult De Atât, Există Internet Pentru A Învăța Orice!
Este Mult Mai Bine La Liceu, I-ar Pentru Cine Are Capacitate, Și Este Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat, Merge La Facultate:… Citeste mai departe
acuma sa termini o faccultate si sa ajungi sa fi agent de vanzari, marketing si sa trebuiasca sa te plimbi toata ziua sa inchei contracte si nici macar s anu iti fie decontate bilete de bus...sa castigi 100-200 lei pe luna sa fim seriosi...de ce nu se spune clar si adevarul in legatura cu aceste posturi vacante...de ce nu se urmaresc angajatorii care… Citeste mai departe