Vineri 22 Noiembrie

9 obiceiuri despre care crezi greşit că îţi fac bine


Pentru a avea o viaţă sănătoasă nu e îndeajuns să mănânci bine, să faci mişcare şi să dormi suficient.

Fiecare alegere pentru o viaţă sănătoasă se poate transforma pe termen lung, mai ales dacă se exagerează, într-un prejudiciu.

Iată 9 dintre cele mai dese obiceiuri care îţi pot face mai mult rău decât bine, potrivit sfatulparintilor.ro.

1: Folosirea excesivă a dezinfectantului de mâini

Dacă foloseşti dezinfectant pentru mâini de fiecare dată când ai ieşit afară este cazul să iei în calcul şi alte opţiuni. Numai în cazul în care lucrezi într-un mediu propice dezvoltării germenilor precum un spital ai nevoie de astfel de soluţii, în caz contrar săpunul şi apa caldă sunt suficiente pentru a-ţi curăţa mâinile. Este adevarat, totuşi, că atunci când nu te afli lângă o chiuvetă, gelurile dezinfectante se pot dovedi folositoare, însă citeşte cu atenţie prospectul să vezi ce conţin şi dacă nu au şi efecte secundare.

2: Experimentarea unor produse noi de îngrijire a pielii

Cine nu este tentat să achiziţioneze cele mai noi produse lansate pe piaţă şi care promit că vor şterge urmele trecerii anilor de pe faţa voastră? În vreme ce cautarea celui mai bun produs pentru voi este o idee excelentă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre schimbarea rutinei de îngrijire a pielii la câteva săptămâni, în speranţa găsirii formulei care să vă menţină pielea tânără pentru totdeauna. În general femeile se plictisesc repede şi vor să încerce noi produse, mai ales dacă cele existente nu produc efectele scontate imediat. Însă, potrivit specialiştilor în domeniu, primele rezultate se văd abia după 6-8 săptămâni de la începerea utilizăriii regulate a unui produs.

3: Purtarea unor şlapi

Credeai că înlocuirea tocurilor cui cu şlapii comozi aduce numai şi numai beneficii picioarelor tale? Nu neapărat. De fapt, utilizarea şlapilor nu-ţi aduce nici un beneficiu. Aceste încălţări precum şi altele de acelaşi gen nu oferă nici un fel de suport piciorului aşa că fac mai mult rău decât bine.

4: Spălarea pe dinţi imediat după masă

Spălatul pe dinţi imediat ce te-ai ridicat de la masă pare o modalitate excelentă de a menţine o sănătate orală ridicată. De fapt, lucrurile stau puţin diferit. Mâncarea poate lăsa acizi pe dinţii tăi, ceea ce slăbeşte smalţul dinţilor, iar perierea dinţilor în acest moment are ca rezultat îndepărtarea smalţului în loc de protejarea sa. Pentru a scăpa de resturile de mâncare, stomatologii recomandă clătirea gurii cu apă şi perierea dinţilor dimineaţa şi seara.

5: Practicarea exclusivă a exerciţiilor de tip cardio

Este uşor de presupus că cea mai indicată cale de a scăpa de grăsimea excesivă este practicarea aceloraşi exerciţii de tip cardio la nesfârşit. Însă, dacă din programul tău de slăbit fac parte doar aceste exerciţii, în curând corpul tău se va obişnui cu ele şi va arde din ce în ce mai puţină grăsime. În plus, trecând prin aceeaşi rutină zi de zi poate de fapt să-ţi slăbească anumiţi muşchi şi să te accidentezi. Integrează în rutina ta săptămânală antrenamente care implică toţi muşchii corpului cu foarte scurte pauze între repetări, astfel încât, ritmul cardiac să se menţină la cote ridicate. Aşa vei arde mult mai multe grăsimi fără a te epuiza fizic. În plus, adăugând exerciţii care pun accent pe rezistenţă, masa musculară se va mări, şi tu vei scăpa de mult mai multe grăsimi, chiar şi când te odihneşti.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.

Comentarii Facebook