A fost creat un joc ce poate găsi leacul pentru cancer
Organizația Cancer Reasearch UK la lansat un parteneriat cu Amazon, Facebook şi Google pentru a crea un joc pentru smartphon-uri a cărui menire este de a permite analizarea mutațiilor genetice.
Specialiştii ştiu că datele sunt esenţiale pentru a identifica un leac pentru cancer, însă cantitatea imensă de date necesită atenţia unui om pentru a fi analizate corect. De aceea, organizaţia Cancer Research UK a lansat un parteneriat cu Amazon, Facebool şi Google pentru a crea un joc destinat telefoanelor mobile care va permite analizarea mutaţiilor genetice.
Scopul jocului este unul simplu: analizarea acestor date de un număr mult mai mare de oameni. Cercetătorii specializaţi în cancer analizează deja datele genetice pentru a identifica nereguli subtile, însă această sarcină ar fi mult mai uşoară dacă aceleaşi date ar fi văzute de mai multe persoane. Organizaţia a creat deja un joc web, intitulat Cell Slider, ce permite analizarea mostrelor de ţesut arhivate, însă noul joc destinat telefoanelor mobile va transforma cursa spre identificarea unui leac într-o activitate mult mai distractivă şi mult mai potrivită pentru folosirea sa în orice situaţie.
În acest scop, Cancer Research UK a organizat un „hackathon” în acest weekend, în care 40 de specialişti în programare (inclusiv ingineri Facebook), gameri, designeri grafici şi alţi specialişti au depus eforturi comune pentru a concepe un format potrivit. Scopul este realizare unui joc care poate fi jucat în şedinţe scurte, de câte 5 minute. Rezultatul eforturilor specialiştilor va fi găzduit de Amazon, iar Google a organizat evenimentul şi a oferit susţinere financiară pentru acest efort.
„Facem paşi mari în înţelegerea cauzelor genetice ale cancerului. Cu toate acestea, indiciile care ne fac să înţelegem de ce unele medicamente funcţionează, iar altele nu, sunt ascunse în datele ce trebuie să fie analizate de oameni, iar acest efort ar putea dura ani buni”, explică profesorul Carlos Caldas, coordonator la centrul de la Universitatea Cambridge al organizaţiei Cancer Research UK.
Citește mai departe pe Descoperă.ro
0 Comentarii