Ai tensiunea mare? Vezi ce îți recomandă cercetătorii
Oamenii de știință susțin că sucul de sfeclă, consumat zilnic, ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Într-un nou studiu s-a constatat că aproximativ 225 de mililitri (o cană) îi poate ajuta pe cei care suferă de presiunea arterială ridicată, reducându-le tensiunea cu 7%.
Testele sugerează că efectul este produs de nivelul ridicat de nitraţi.Concentraţii mari de nitraţi se găsesc şi în ţelină, varză şi alte legume cu frunze verzi precum spanacul sau salata verde. Consumul crescut de alimente bogate în nitraţi declanşează o serie de reacţii chimice în sânge, iar acestea care pot creşte nivelul de oxigen în zone din corp unde există un deficit.
Sucul de sfeclă folosit în studiu conţinea 0.2g de nitrat alimentar, cantitate ce se poate regăsi într-un bol mare de salată verde sau în două sfecle.
„Am fost surprinşi de nivelul scăzut de nitrat care poate avea un efect atât de mare. Sperăm ca prin creşterea aportului de legume cu un nivel crescut de nitraţi dietetici să reuşim să îmbunătăţim sănătatea cardiovasculară”, a declarat Amrita Ahluwalia, coordonatorul studiului.
CItește mai departe pe Descoperă.ro.
0 Comentarii