Alimente sănătoase: Vezi ce proprietăți benefice are carnea de curcan


Carnea de curcan nu se numără printre alimentele tradiționale ale românilor, dar câștigă din ce în ce mai mult teren nu doar pentru gustul bun și proprietățile dietetice, ci pentru că are și anumite beneficii pentru sănătatea noastră.

Iată care sunt cele mai importante beneficii aduse de carnea de curcan:

Contine excelente elemente nutritive

Curcanul este o sursa foarte buna de proteine veritabile si de calitate, de seleniu, vitamina B6 si de aminoacizi. In egala masura contine si zinc si vitamina B12. Carnea alba de curcan, fara piele, este baza unor preparate culinare excelente ce contin proteine bune si are si putine calorii.

Reduce colesterolul „rau”.

Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor, are cea mai mica cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzand carnea de pui, porc sau vita.

Previne cancerul

Aminoacizii continuti de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoara celulele canceroase. Celulele T activate in absenta acestor aminoacizi sunt susceptibile a nu supravietui ca sa isi faca treaba in organism.

Genereaza buna dispozitie

Neurotransmitatorul numit serotonina este cel responsabil de cresterea starii noastre de buna dispozitie, iar consumul carnii de curcan, care contine aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmitatori, nu face decat sa ne creasca sansele de a fi bine dispusi, fapt deloc de neglijat in zilele de azi.


Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook