Duminica 22 Decembrie

Asociațiile de pacienți: Parlamentarii se tratează în străinătate, nu sunt interesați de calitatea serviciilor medicale

 

Asociațiile de pacienți acuză dur parlamentarii, pe care îi acuză că se tratează în străinătate și nu sunt interesați de calitatea serviciilor medicale.

 

Alianța Pacienților Cronici din România, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România își manifestă uimirea și îngrijorarea față de faptul că senatorii își schimbă votul la 360 de grade pe parcursul unui singur an. Dacă în 2017, aceștia au adoptat Legea 185 privind asigurarea calității în sistemul sanitar, supunând evaluării în vederea acreditării a tuturor unităților sanitare, în 2018 senatorii au votat modificarea acestei legi și exceptarea de la evaluare și acreditare cabinetele de medicină de familie și medicină dentară.

 

Ne întrebăm și îi întrebăm când au vorbit serios când au votat evaluarea tuturor unităților sau când au votat excluderea lor? Îi întrebăm și cum argumentează aplicarea unor măsuri diferențiate pe tipuri de unități sanitare? Calitatea nu este oare un concept care ar trebui aplicat cu aceeași măsură tuturor unităților?

 

Considerăm că unii dintre parlamentari, care de regulă se tratează în străinătate nu sunt interesați de calitatea serviciilor medicale sau de binele pacienților. Vorbesc adesea că pacientul este în centrul sistemului sanitar dar acesta este doar un slogan. În realitate, impun reguli după cum le dictează propriul interes. Solicităm că în al 12 lea ceas acest proiect să fie retras și să se aplice aceeași unitate de măsură tuturor unităților medicale pentru binele pacienților”, anunță semnatarii declarației de presă.

 

Alianța Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – Cezar Irimia – președinte

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților – Vasile Barbu – președinte 

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – Radu Gănescu – președinte.

Comentarii Facebook