Beneficiile vinului roșu. Vezi cu ce te ajută dacă îl bei
Dacă până acum se știa că vinul roșu este bun pentru a destinde atmosfera sau pentru a găti, cercetătorii au dovedit că licoarea are și multe efecte benefice asupra sănătății.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid, vinul roşu poate scădea nivelul colesterolului din sânge. Astfel, participanţii la cercetare care nu aveau probleme cu nivelul colesterolului şi care au consumat suplimente alimentare care aveau la bază vinul roşu au constatat că nivelul colesterolului LDL - supranumit "colesterolul rău" - a scăzut cu aproximativ 9%. În cazul subiecţilor care aveau valori ridicate ale colesterolului şi care au consumat aceleaşi suplimente nutritive, nivelul colesterolului "rău" a scăzut chiar şi cu 12%, informează dailymail.co.uk.
Colesterolul ”rău” se poate depune pe pereții arteriali, care se îngroașă, determinând creșterea presiunii arteriale și provocând infarctul.
”Vinul roşu se află printre cei mai importanţi agenţi de diminuare a nivelului colesterolului, datorită antioxidanţilor care se află în componenţa sa. Consumul moderat de vin roşu păstrează astfel vasele de sânge flexibile, reducând riscul unor afecţiuni coronariene”, spune profesorul John Folts, specialist în medicină cardiovasculară la Universitatea Wisconsin.
Sursa: dailymail.co.uk
0 Comentarii