Vineri 22 Noiembrie

Biserica anunță: Cine nu merge la referendum nu este creștin

 

Biserica Ortodoxă Română (BOR) face campanie vehementă pro-referendum și chiar îi amenință pe credincioși. 

 

Preotul arhidiacon Ioan Ardelean, invitat să citească un comunicat al Sfântului Sinod la finalul Sfintei Liturghii despre cum să voteze credincioșii la referendumul din 6-7 octombrie, i-a certat pe enoriașii care plecau în timpul lecturii. Acesta a spus că cei care nu se duc la referendum nu își mărturisesc de fapt credința și nu sunt creștin-ortodocși.

 

La finalul Sfintei Liturghii de duminică, 30 septembrie, în care tema slujbei a fost iubirea vrăjmaşului (conform Evangheliei), Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a rostit un îndemn către credincioşii care se aflau la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, relatează Adevărul.

 

Ardelean a început să citească textul BOR, însă unii dintre enoriași au început să plece, motiv pentru care preotul s-a enervat.

 

Sper că cei care pleacă din Biserică acum sunt cei care sunt deja sunt hotărâți să voteze și au plecat că ei știu ce trebuie să voteze. Că dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum, deci nu-și mărturisește credința, și după aceea crede că e creştin-ortodox se înşală amarnic. Sper că cei care pleacă, cum spuneam, știu deja că votează Da!”, a spus preotul arhidiacon Ioan Ardelean, profesor universitar.

 

Capii Bisericii Ortodoxe le cere românilor să participe la referendumul din 6 - 7 octombrie şi să spună ”Da”.

 

Într-un comunicat transmis după Adunarea Naţională Bisericească a BOR, de sâmbătă, Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe români să participe la referendum şi ”să spună DA clarificării textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze”, respectiv formularea "uniunea liber consimţită între soţi” să fie înlocuită cu "uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

 

Prin această precizare clară şi fără echivoc, în Constituţia României, se afirmă, se apără şi se promovează familia ca instituţie umană fundamentală creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creşterea şi perpetuarea umanităţii, potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

 

Patrioarhul Daniel crede că participarea la referendum este un ”act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere”.

 

Aşadar, participarea cetăţenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituţia României este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi pentru viitorul copiilor poporului român. De fapt, în articolul 2 din Constituţia României se precizează că prin referendum se exprimă suveranitatea naţională a României”, transmite Patriarhul Daniel.

 

În pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie, preţuind astfel şi generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor”, a mai spus Prea Fericitul Daniel.

Comentarii Facebook