Brânza Brădet şi carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii copiilor
Institutul Cantacuzino a prezentat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu E.Coli.
Astfel, experții susțin că au fost prelevate trei tulpini umane, obţinute de la trei copii din Argeş, Sibiu şi Bacău, diagnosticaţi cu infecţie cu E.Coli tip VTEC O26. la aceste tulpini s-au adăugat şase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini).
”Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.
Rezultatele vor fi analizate și de specialiştilor străini care au fost în luna februarie în România.
0 Comentarii