Sambata 2 Noiembrie

Care sunt cele mai periculoase mezeluri din magazin. Ce și de ce trebuie să EVITAȚI unele produse

 

Mezelurile sunt periculoase pentru că sunt intens prelucrate și ”îmbunătățite”.

 

Mezelurile, bogate în chimicale și grăsimi, reprezintă o cauză a obezității și a bolilor cardiovasculare tot mai dese în rândul românilor. 

 

Topul celor mai periculoase mezeluri din magazin - crenvurştii

 

Crenvurștii sunt și ei foarte toxici, putând fi cauza toxiinfecțiilor alimentare, dacă nu sunt păstrați cum trebuie. Pielițe, grăsimi și o cantitate mare de MDM (tocătură din resturi de carne de tot felul, cum sunt tendoanele, adică cea mai slabă carne în proteine) se găsesc în compoziția lor, iar culoarea fragedă a crenvurștilor este dată de o gamă întreagă de E-uri.  

 

Salamurile, printre cele mai periculoase mezeluri, tind să nu aibă mai nimic din ceea ce seamănă cu alimentele cu care suntem obișnuiți. Sunt pline de aditivi care imită gusturile condimentelor, de coloranți, soia și toate E-urile care fac aceste alimente să arate bine, să miroasă bine și să se păstreze pe o perioadă cât mai lungă, ceea ce le face foarte periculoase pentru sănătatea noastră.

 

Kaizerul și șunca țărănească se încadrează printre cele mai periculoase mezeluri, deoarece conțin o cantitatea foarte mare de coloranți, urme de oase, șorici, tendoane, carnea fiind o raritate în aceste produse.

 

Cu toate acestea nu înseamnă că toate mezelurile de pe piață sunt periculoase. Produsele tradiționale pot fi foarte bune, chiar dacă sunt un pic mai scumpe merită atunci când vă este pusă sănătatea în pericol.

 

Topul celor mai periculoase mezeluri din magazin- parizerul

 

”Preparatele din carne (de exemplu, cârnaţi, salamuri, muşchiuleţ, jambon), dar şi pasta de mici şi carnea tocată, pot conţine şorici, grăsimi, tendoane, organe (urechi, stomac) şi aditivi alimentari pentru reţinerea apei (guma caragenan (E 407), coloranţi, carmin (E 120), polifosfaţi (E 452), amidon (E1.404) şi soia (făină, texturate proteice)”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti pentru adevarul.ro.

 

Cele mai periculoase mezeluri - parizerul este foarte nociv, deoarece conține șorici și slănină de porc în concentrație de 80%, 10%  MDM, oase măcinate în carnea dezosată mecanic, scrie clicksanatate.ro.

Comentarii Facebook