Carnea roșie îți afectează inima. Carnitina stă la baza unor reacții în organism
Carnea roșie este foarte gustoasă, dar consumul ei trebuie să fie moderat, susțin cardiologii și nutritioniștii.
Un studiu publicat in revista de specialitate Nature Medicine arata ca în carnea roșie este o substanță care dauneaza sanatatii cordului. Oamenii de stiinta din SUA au observat exact cum carnitina din carnea rosie este descompusa in instestine de flora bacteriana. Descopunerea carnitinei genereaza un lant de reactii in organism care duce la cresterea nivelului de colesterol si favorizeaza aparitia afectiunilor cardiace, scrie realitatea.net.
Studiile de laborator au arata ca substanta carnitina din carnea rosie se descompune in organism sub forma de gaz, care este ulterior transformat de ficat intr-o substanta chimica denumita de specialisti TMAO.
Rezultatele cercetarii arata o legatura puternica intre TMAO si cresterea depozitului de grasimi din vasele de sange care pot duce la boli de inima si chiar la deces.
0 Comentarii