Ce efecte are consumul de fast-food asupra organismului: Fiecare meniu e o BOMBĂ
Indicele de masă corporală (IMC) al unei persoane creşte cu 0,03% la fiecare meniu de fast-food cosumat, precizează un studiu al cercetătorilor americani, publicat în Bulletin of the World Health Organisation.
Datele studiului au relevat, de asemenea, că, între 1999 şi 2008, numărul meniurilor fast-food consumate anual de o persoană, la nivel global, a crescut de la 27% la 33% în intervalul 1998 - 2008. În aceeaşi perioadă de timp, indicele mediu de masă corporală din cele 25 de ţări dezvoltate a crescut de la 25,8% la 26,4%, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
O persoană cu indicele de masă corporală (IMC) între 18,5% şi 24,9% are o greutate normală, un IMC între 25% şi 29,9% arată că o persoană este supraponderală, iar un IMC de peste 30% reprezintă un simptom al obezităţii.
Efectele sunt devastatoare: diabet, boli cardiovasculare şi cancer.
Cele mai mari creşteri ale IMC au fost înregistrate în Canada, Australia, Irlanda şi Noua Zeelandă, iar cele mai reduse în Italia, Olanda, Grecia şi Belgia.
0 Comentarii