Ce efecte are consumul de fast-food asupra organismului: Fiecare meniu e o BOMBĂ

 

Indicele de masă corporală (IMC) al unei persoane creşte cu 0,03% la fiecare meniu de fast-food cosumat, precizează un studiu al cercetătorilor americani, publicat în Bulletin of the World Health Organisation.

 

Datele studiului au relevat, de asemenea, că, între 1999 şi 2008, numărul meniurilor fast-food consumate anual de o persoană, la nivel global, a crescut de la 27% la 33% în intervalul 1998 - 2008. În aceeaşi perioadă de timp, indicele mediu de masă corporală din cele 25 de ţări dezvoltate a crescut de la 25,8% la 26,4%, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

 

O persoană cu indicele de masă corporală (IMC) între 18,5% şi 24,9% are o greutate normală, un IMC între 25% şi 29,9% arată că o persoană este supraponderală, iar un IMC de peste 30% reprezintă un simptom al obezităţii.

 

Efectele sunt devastatoare: diabet, boli cardiovasculare şi cancer.

 

Cele mai mari creşteri ale IMC au fost înregistrate în Canada, Australia, Irlanda şi Noua Zeelandă, iar cele mai reduse în Italia, Olanda, Grecia şi Belgia.

Comentarii Facebook