Duminica 3 Noiembrie

Ce preferă să mănânce românii. Vezi fără ce aliment spun mulți dintre ei că nu pot trăi



Potrivit unui studiu realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), românii au început să acorde tot mai multă importanță alimentelor pe care le consumă.

Totuși, dulciurile, în special ciocolata, rămân în topul preferințelor acestora.

Studiul BRAT acoperă perioada 2006 - 2014, iar universul studiului este reprezentat de populaţia din mediul urban din România, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 64 de ani.

Românii acordă alimentaţiei o importanţă din ce în ce mai mare, potrivit studiului. Mai mult, grija ca alimentele pe care le cumpără şi consumă să fie cât mai naturale şi să conţină cât mai puţine calorii devine o preocupare şi pentru românii din mediul urban, scrie Mediafax.

Cifrele furnizate de BRAT arată că 55% dintre români sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru alimentele care nu conţin E-uri, cu 10% mai mult decât în anul 2006, peste 600.000 de români declarând că alimentaţia lor este preponderent vegetală.

Mai mult, mâncarea de tip fast-food nu mai este lșa fel de populară ca în urmă cu patru ani. Astăzi doar 20% dintre români spun că obişnuiesc să consume în mod regulat preparate de la fast-food, cu 5% mai puțin față de 2006.

De asemena, 62% dintre femei afirmă că, de obicei, consumă produse cu cât mai puţine calorii.

Totuşi, dulciurile rămân în topul preferinţelor românilor. Astfel, 26% afirmă că obişnuiesc să consume dulciuri în locul unei mese obişnuite şi o treime afirmă chiar că nu pot trăi fără dulciuri.

Studiul mai arată faptul că 32% dintre români consumă ciocolată cel puţin o dată pe săptămână. Consumul este, însă, în scădere faţă de 2006, când 38% dintre români consumau ciocolată cu această frecvenţă.

Comentarii Facebook