Vineri 22 Noiembrie

Ce să faci cu pâinea uscată. Sfaturi și rețete

 

În trecut, pâinea era ceva ce nu se arunca niciodată. Chiar şi firimiturile erau folosire ca ingrediente în bucătărie şi dădeau naştere la feluri de mâncare care mulţumeau chiar şi cei mai pretenţioşi gurmanzi, scrie foodstory.ro

In nordul Italiei, in regiunea Piedmont, firimiturile de paine dau nastere unui sos delicios pe nume "bagnet vert", care arata ca pesto, dar are o textura diferita. Se poate servi cu carne, cu fructe de mare, cu legume, dar chiar si cu paine.

 

 

In Toscana, chefii folosesc firimiturile de paine pentru a gati pappa al pomodoro, o supa pe care cu greu o uiti. Are o consistenta cremoasa.

 

 

Si in Spania oamenii sunt foarte atenti cu resturile de paine. Probabil ai auzit deja de celebra gazpacho.

 

Citeşte mai mult pe foodstory.ro.

Comentarii Facebook