Ce schimbări trebuie să faci pentru a te feri de depresie
Potrivit unor noi studii, deși uneori doar gândul la o prăjitură ne poate binedispune, alimentele de itip junk food ar putea să aibă un rol foarte important în dezvoltarea depresiei.
În luna septembrie a acestui an (2013), Anu Ruusunen, de la Universitatea din Eastern, Finlanda, a folosit datele dintr-un studiu realizat anterior pentru a analiza legătura dintre starea de spirit şi nutriţie. Cercetarea eu a indicat că participanţii care au consumat o dietă bazată pe legume, fructe de pădure, cereale integrale, peşte, pui şi brânză dietetică aveau mai puţine şanse de a manifesta simptome ale depresiei şi, de asemenea, aveau un risc mai mic de a fi diagnosticaţi cu depresie chiar şi după încheierea studiului, comparativ cu subiecţii care au consumat o dietă nesănătoasă care includea cârnaţi, hotdogi, deserturi cu mult zahăr şi alimente procesate, potrivit Live Science, citat de Descoperă.ro.
Potrivit constatărilor lui Ruusunen, oamenii care consumă alimente de tip junk food avea cu 51% mai multe şanse de a da semne că sunt deprimaţi.
Iată cu ce trebuie să înlocuiești alimentele de tip junk food pentru a scăpa de depresie:
1. Mai multe B-uri
Studiile au indicat că alimentele bogate în vitaminele B au posibilitatea de a ne feri de depresie şi alte probleme de sănătate. Aceste vitamine se găsesc în concentraţii mari în spanac, peşte, leguminoase şi carne slabă de pasăre.
2. Bucură-te de plăcerea consumul de ciocolată.
Ciocolata, dacă nu are o mulţime de zahăr, poate fi o gustare sănătoasă. Mai mult, potrivit lui dr. John Ashton, autorul cărţii A Chocolate a Day: Keeps the Doctor Away, feniletilamina, care se găseşte în ciocolată, are un efect semnificativ asupra creierului, putând chiar să ne îmbunătăţească starea de spirit.
3. Nu refuza nucile
Majoritatea nucilor sunt bogate în magneziu, mineral implicat în producerea serotoninei (cunoscută şi drept hormonul care ne face să ne simţim bine). Printre nucile care conţin un nivel ridicat de magneziu se numără alunele, migdalele şi caju.
4. Suplimentele de vitamina D
Un studiu realizat în 2011 de Mayo Clinic Proceedings a scos la iveală faptul că există o corelaţie între nivelul ridicat de vitamina D din sânge şi o reducere a riscului de depresie. Corpul produce această vitamină după expunerea la radiaţiile UV, însă majoritatea oamenilor nu stau suficient de mult la soare pentru a beneficia de avantajele aduse de vitamina D.
1 Comentariu
Mah tu esti vegetarian sau poate vegan ...
Sa fii sanatos, dar fa apostolat printre ai tai, si atunci nu comentez nimic.