Ce se întâmplă dacă îi ceri polițistului să vezi filmările de pe radar
Incidentele din trafic între polițiști și conducători auto sunt destul de des întâlnite în România, însă șoferii pot risca sancțiuni suplimentare în cazul în care le cer oamenilor legii mai multe ”explicații” decât este decesar.
Astfel, mulți șoferi au un comportament violent când sunt opriți de polițiști, dar puțini sunt cei care știu că omul legii nu este obligat să-i arate conducătorului auto imaginile filmate de pe radar, indiferent de insistența celui ce a încălcat legea.
Totodată, poliţistul nu trebuie să-i arate şoferului niciun document. Certificatele metrologice ale radarului şi ale etilotestului sau imaginile înregistrate de aparatul care măsoară viteza se pot cere doar atunci când se ajunge în instanţă.
Conducătorii auto trebuie să stea în maşină şi să pună la dispoziţie toate actele care le sunt cerute, scrie digi24.ro. Șoferii au dreptul de a nu semna procesul verbal. Dacă totuşi o fac, nu înseamnă că îşi recunoasc fapta. În termenul legal de 15 zile documentul poate fi contestat în instanţă.
2 Comentarii
in concluzie cetatenii nu au nici un drept in fata organelor. cica stat de drept, cica puterea poporului...si la cati indoctrinati sunt in ziua de azi mi-e mila de cum o sa ajungem maine...
Pe acelai principiu nu trebuie bon la casa, factura , garantie, mergi pe "incredere" , daca se defecteaza dai in judecata , daca vecinul bea si face scandal dai in judecata , daca nu se scoala dai in judecata - dar pana la urma ce-i Judecatoria ? batranul satului care aplaneaza toate ilegalitatiile si maruntisurile ? Nu tata , 40 milioane taxa si daca… Citeste mai departe