Duminica 22 Decembrie

Ce sporturi trebuie să practici pentru a slăbi


Faptul că practicarea unui sport este o metodă bună de a pierde kilogramele în plus este deja cunoscut, însă, la fel cum doar unele alimente sunt recomandate pentru a slăbi, acelai principiu se aplică și la practicarea sporturilor.

Există foarte multe sporturi pe care le poţi practica, însă nu toate sunt utile atunci când vrei să slăbeşti. De exemplu, exercitiile fizice cu fitball-ul nu îţi sunt de folos, chiar dacă îţi antrenează muşchii. De asemenea, exerciţiile fizice care implică utilizarea anumitor echipamente statice în sala de fitness sunt ineficiente pentru slabit, deoarece contribuie la mărirea masei musculare, fără a accelera topirea depozitelor adipoase. Iată ce sporturi te ajută să slăbeşti cel mai mult.

1. Alergatul

Alergatul este unul dintre cele mai sănătoase şi eficiente sporturi pe care le poţi practica. O oră de alergat în aer liber te ajută să arzi între 600 şi 800 de calorii, în funcţie de condiţia ta fizică şi de viteza pe care o atingi. Dacă eşti la începutul sesiunilor de alergat, este bine să nu forţezi organismul. Lasă-i o perioadă de acomodare, pentru a evita febra musculară. Cu timpul, pe măsură ce obţii mai multă rezistenţă, poţi mări distanţa de alergare, precum şi viteza.

2. Săritul corzii

Săritul corzii, unul dintre sporturile preferate ale copilăriei tale, este o metodă excelentă prin care poţi slăbi. O oră de sărit coarda te ajută să arzi între 800 si 1200 de calorii, în funcţie de greutatea pe care o ai. Pe lângă faptul că topeşte grasimea corporală, săritul corzii are şi alte beneficii: îţi tonifică trupul, te binedispune şi îţi măreşte rezistenţa la efort fizic.

3. Înotul

Dacă nu ştii să înoţi, a venit momentul să înveţi, mai ales dacă îţi doreşti să practici un sport foarte eficient pentru slabit. O oră de înot, în bazin sau în mare, te ajuta să arzi între 400 şi 600 de calorii. De asemenea, înotul fortifică articulaţiile, dezvoltă musculatura, combate aspectul inestetic al celulitei şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.


Mai multe detalii pe Eva.ro

Comentarii Facebook