Ce spune Dacian Cioloș despre referendumul pentru familie: Nu îi văd utilitatea
Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că nu vede utilitatea referendumului pentru redefinirea familiei, considerând că banii cheltuiţi pentru organizare sunt „bani pierduţi”.
Dacian Cioloş a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă va merge la referendumul din 6-7 octombrie, pentru redefinirea familiei, el declarând că nu îi vede utilitatea şi că altele sunt problemele care ar trebui discutate, astfel că nu va participa.
„Problema căsătoriei între un bărbat şi o femeie e deja legiferată. Există deja în Codul Familiei. Acest referendum nu aduce nimic nou din perspectiva aceasta a dreptului unui bărbat de a se căsători cu o femeie şi a dreptului unei femei de a se căsători cu un bărbat. Din punctul meu de vedere, protecţia familiei tradiţionale ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale, prin care familiile să fie ajutate, tinerii să fie ajutaţi să se căsătorească, să aibă o locuinţă, să aibă locuri de muncă unde să fie bine plătiţi, să poată să facă copii, pe care să îi poată întreţine. Acestea ar fi măsurile care ar putea proteja şi stimula familia. Acest referendum nu văd ce ar putea aduce în plus, nici dezbaterea, cum e organizată şi politizată. De aceea nici nu vreau să particip la această dezbatere, pentru că ea e politizată din păcate. Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduţi”, a spus Dacian Cioloş.
Totodată, fostul premier crede că multe partide se poziţionează „ipocrit” de o parte sau alta a familiei tradiţionale, pentru că la mijloc este o masă de alegători.
5 Comentarii
Noroc ca ești irelevant și nimănui nu-i pasa de tine, Ciorboș.
Client? Nu prea aveti asemena veleitati sau practicati preturi de dumping, soldari 99%. Vedeti-va de cratita, labos si biologie, lasati treburile care va depasesc posibilitatile intelectuale!
macar Roman Ioana a avut curajul sa isi arate identitatea, cat timp tu nu o faci, ai putea linistit sa faci ceea ce spui ca ar trebui sa faca ea, ca nu avem nevoie de intelectul tau. Anonimi tari dupa tastatura sunt destui (asa ca mine)
Raman doar punctele din afirmatia lui... Chiar aveam sperante cu el, din toata sfera politica era singurul care mi-a castigat increderea, abea asteptam sa vad candidatura lui pe o hartie de vot sa pun stampila. Dar daca ignora 3 milioane de oameni...... sunt dezamagit...
Peste trei milioane de cetăţeni români au dorit înscrierea în Constituţie a faptului că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie. A cui este ţara? A politicienilor sau a cetăţenilor?