Ce trebuie să faci pentru a evita apariția reacțiilor alergice
Alergiile nu se manifestă doar primăvara, iar cum în această perioadă schimbările climatice sunt tot intense, multe persoane se confruntă cu simptomele deranjante ale alergiilor.
Pentru a te feri de aceste iritații și alergii este necesar să iei anumite măsuri de precauție.
Iată ce trebuie să faci pentur a preveni reacțiile alergice:
1. Fructele nu sunt întotdeauna prietenele noastre
Multe fructe, printre care se numără merele, bananele, piersicile, prunele etc, pot cauza simptome similare cu reacţiile alergice la iarbă sau polen. Dacă sunteţi sensibili, puteţi coace fructele în cuptorul cu microunde pentru 10 secunde pentru ca apoi să le descojiţi.
2. Curat nu înseamnă neapărat mai bun
O expunere minimală la murdărie şi microbi poate fi benefică în copilărie, deoarece ajută la întărirea sistemului imunitar.
Pe de altă parte, pentru a evita orice risc de apariţie a simptomelor alergice încercaţi să folosiţi detergenţi nontoxici şi să nu păstraţi cărţi şi reviste de care nu aveţi nevoie în camera în care dormiţi, deoarece acestea reţin foarte mult praf.
3. Pernele vechi reţin alergeni
Dacă aveţi o pernă mai veche de trei ani şi dacă nu aţi spălat-o în acest interval de timp, atunci este foarte probabil ca ea să conţină acarieni. Aceste mici organisme de care ne lipim feţele când dormim ne pot cauza alergii.
Sfatul specialiştilor este să folosiţi perne hipoalergenice pe care să le înveliţi nu numai cu o faţă de pernă ci şi cu o husă de protecţie cu fermoar pe care să o spălaţi săptămânal.
4. Nu există câine hipoalergenic
Labradorii, pudelii şi terierii Yorkshire sunt consideraţi câini hipoalergenici deoarece nu năpârlesc. Însă, în realitate, nu există dovezi ştiinţifice care să demonstreze că aceste rase de câini au un nivel scăzut de Can f 1, cel mai des întâlnit alergen de origine canină.
Prin urmare, încercaţi să aveţi un contact minim cu animalele de companie dacă ştiţi să sunteţi sensibili, nu le lăsaţi în patul dumneavoastră şi spălaţi-vă bine pe mâini după ce vă jucaţi cu ele.
5. Folosiţi perdele de duş din nailon
Perdelele de duş confecţionate din vinil sunt toxice. Mai exact, în contact cu umiditatea şi căldura, ftalaţii din vinil emit mirosuri chimice şi atrag mucegaiul şi oidiumul.
De aceea, în cazul persoanelor alergice, aceste mirosuri pot provoca contracţia căilor respiratorii şi chiar atacuri de astm.
Citește mai multe pe Descoperă.ro
0 Comentarii