Vineri 15 Noiembrie

Ce trebuie să faci pentru a preveni căderea părului



Căderea părului este un proces natural cu care se confruntă toată lumea, însă în cazul în care devine excesivă, iar părul nu este atât de des încât să facă față ciclului natural de regenerare trebuie să apelezi la anumite metode care să te ajută la prevenirea căderii părului.

Iată ce poți face pentru a preveni căderea excesivă a părului:

1. Adopta o alimentatie sanatoasa pentru a preveni caderea parului

O alimentatie sanatoasa, echilibrata si diversificata ocupa un loc special in prevenirea caderii parului, deoarece exista anumite vitamine si minerale care contribuie la intarirea radacinii firelor, cum ar fi: A, B, C, E, zinc, fier, cupru, iod, calciu, magneziu, mangan si potasiu. Acestea mentin sanatatea parului si a organismului, de aceea este recomandat sa urmezi o dieta bogata in legume, fructe si grasimi bune, iar daca este necesar, suplimenteaza dozele zilnice cu anumite suplimente.

Alimente indicate: cereale integrale, lactate, oua, carne (peste, pui, vita, curcan), soia, nuci, morcovi, mazare, fasole, citrice, banane, spanac, broccoli.

Alimente de evitat: mancaruri grase, alimente care contin sare, zahar si chimicale in exces. De asemenea, evita dietele foarte drastice, deoarece provoaca carente organismului.

2. Relaxeaza-te pentru a preveni caderea parului

Stresul si oboseala pot sa agraveze pierderea parului. Nu poti controla tot ce ti se intampla zi de zi, insa este important sa realizezi cand stresul pune stapanire pe viata ta si ajungi sa faci orice lucru cu aceeasi stare de iritabilitate si sa simti presiune chiar si atunci cand nu este cazul. De fiecare data cand te confrunti cu aceste stari inspira si expira usor, concentrandu-te pe ceea ce faci. Nu uita ca si somnul este foarte important pentru organism, asa ca nu reduce orele de odihna. Daca simti ca nu te poti descurca singura, apeleaza ocazional la masajul de relaxare, efectuat la salon sau de cineva cunoscut. Daca tot vorbim despre masaj, trebuie sa stii ca aduce multe beneficii parului, daca este efectuat la nivelul scalpului. Fa miscari delicate cu buricele degetelor, pentru a activa circulatia sangelui, deoarece ajuta la regenerarea si intarirea firelor de par.

3. Ingrijeste-ti parul cu produse de calitate

Apeleaza la produse care nu agreseaza podoaba capilara si pielea capului. Sampoanele, balsamurile, vopselele, spuma, fixativul sau diferite tratamente trebuie sa aiba actiune delicata si hranitoare, altfel pot usca excesiv scalpul si parul si pot provoca anumite afectiuni (matreata, dermatita seboreica), ceea ce conduce cu timpul la caderea parului. Daca observi ca un produs iti provoaca neplaceri de la primele aplicari, renunta la el chiar daca iti pare rau ca ai cheltuit banii pe el, gandeste-te ca sanatatea parului tau este mai importanta.

4. Nu exagera cu produsele de styling si instrumentele de coafat

Nu folosi in exces instrumentele de coafat (placa, ondulator, bigudiuri, uscator) si produsele de styling, deoarece afecteaza radacina firului de par. Daca nu te poti lipsi de acestea, seteaza uscatorul de par la o temperatura mai mica si achizitioneaza instrumente pentru aranjare, care ofera o oarecare protectie firelor. De altfel, tine cont de tipul parului si de sensibilitatea scalpului atunci cand utilizezi diferite ustensile. Fiecare femeie este unica, asa ca daca parul prietenei tale rezista la anumite procedee sau i se potrivesc anumite produse, nu inseamna ca trebuie sa urmezi aceleasi idei.

Citește mai multe pe Divahair.ro

Comentarii Facebook