Ce trebuie să știi despre dietele de detoxifiere


Sa folosesti un produs medicamentos pentru curatarea ficatului de toxine este o solutie de detoxifiere usoara, dar nimic nu se compara cu o alimentatie echilibrata pentru a inlesni functia hepatica.

1. Ce este in spatele dietelor de detoxifiere

Detoxifierea nu este o practica care vizeaza neaparat scaderea in greutate, ci este o necesitate pentru organismul uman este vesnic bombardat de toxinele existente in atmosfera, dar si de cele introduse voluntar sau inconstient in corp, prin alimentatie. Detoxifierea te ajuta sa scapi de chimicale precum pesticide sau toxine existente in aer, dar si de cele introduse in organism prin obiceiurile zilnice, precum consumul de cafea, de alcool, de zahar in exces, de grasimi, tratamentele medicamentoase, dar si calitatea proasta a apei de baut. O parte din toxinele intrate in organism ramane acolo si afecteaza sistemul digestiv, sistemul limfatic, dar si starea de sanatate a pielii si a parului. Un ficat suprasolicitat te poate face sa te simti mai mereu obosit, sa ai dureri de cap, ameteti si favorizeaza cronicizarea unor afectiuni.

2. Ce implica un regim de detoxifiere

Dietele “detox” au fost concepute pentru a scapa organismul de toxine. Pe langa medicamentele hepatoprotectoare, ceea ce consumam zilnic poate face diferenta intre un ficat operational si unul care functioneaza greu.

La inceputul oricarei diete “detox” trebuie sa renunti la anumite alimente si apoi, cand “te cureti”, le poti reintroduce in alimentatie, dar treptat si in cantitati mult mai mici.

O metoda buna de detoxifiere in termen scurt este sa adopti o alimentatie lichida timp de o zi sau doua. Adica tot ceea ce mananci sa fie lichid, de preferinta supe si ciorbe mai putin grase. Dupa asta, orezul brun, fructele si legumele pot completa alimentatia, fara sa renunti la supe si ciorbe usoare. Ulterior, poti introduce si alte alimente. Sunt insa interzise carnea rosie, produsele fainoase (mai ales cele pe baza de faina procesata), zaharul si produsele cu indulcitori artificiali, ouale, alimentele semipreparate si mancarurile de tip junk food si fast food.

Consumul mare de apa este obligatorie, iar anumite obiceiuri sau vicii trebuie reduse la minim, pe cat posibil. Cu alte cuvinte: un comsum scazut spre deloc de alcool, foarte putin cafea, mai putin tigari fumate pe zi.

Daca se poate, un regim de detoxifiere trebuie ajutat, pentru a fi eficient, si cu unele schimbari de obiceiuri in stilul de viata. Este recomandata miscarea fizica zilnica si chiar sedintele de sauna prin care pot elimina unele toxine prin transpiratie.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook