Consumul cantităţii de alcool, influenţat de forma paharului
Forma paharul, potrivcit unui studiu realizat de nişte cercetători britanici, a demonstrat că timpul necesar pentru a termina o anumită băutură alcoolică pare să aibă legătură cu forma paharului în care aceasta este turnată, scrie LiveScience.com.
În cadrul acestui studiu, participanţii au fost chemaţi să bea câte o sticlă de bere din pahare de forme diferite - unul cu pereţii drepţi şi unul cu pereţii curbaţi. Conform studiului, cei care au băut berea din paharul cu pereţii drepţi au avut nevoie, în medie, de până la de două ori mai mult timp prin comparaţie cu cei care au sorbit berea din paharul cu pereţii curbaţi. Nu s-a înregistrat nicio diferenţă în timpul de consum al băuturii din pahare, atunci când s-a repetat experimentul cu o băutură non-alcoolică.
Cercetătorii au speculat că din paharele curbate se bea mai repede pentru că este mai dificil de aproximat care este jumătatea unor astfel de pahare, iar consumatorii nu pot aprecia foarte bine cât au băut deja.
Concluzia studiului este că forma paharului poate influenţa cât de repede consumăm o anumită cantitate de alcool.
0 Comentarii