Consumul de băuturi carbogazoase creşte riscul de cancer la bărbaţi


Bărbaţii care consumă băuturi răcoritoare carbogazoase sunt supuşi unui risc mai mare cu 40% de a suferi de cancer la prostată.

Un studiu medical suedez a relevat faptul că băuturile carbogazoase pot creşte semnificativ riscul de cancer.

"Printre bărbaţii care consumă multe băuturi răcoritoare carbogazoase sau alte băuturi care conţine zahăr adăugat, am constatat un risc de cancer la prostată mai mare cu circa 40%", a explicat, pentru AFP, Isabel Drake, doctorandă în medicină şi co-autoare a studiului, informează Agerpres

Analiza efectuată timp de 15 se bazează pe datele obţinute din monitorizarea a peste 8.000 de bărbaţi din Suedia, regiunea Malmo, cu vâste cuprinse între 45 şi 73 de ani, timp în care s-au studiat în detaliu alimentele şi băuturile consumate de bărbaţi.

Potrivit studiului, cei care au consumat o sticlă mică de băuturi răcoritoare carbogazoase (33 ml) au dovedit un risc mai mare cu 40% de a dezvolta forme mai grave de cancer la prostată, cei care au avut un regim alimentar bogat în paste şi orez au avut cu 31% mai multe şanse de a dezvolta forme de cancer benigne, care permit şi tratarea, iar la cei care au consumat cantităţi mari de zahăr la micul dejun riscul a crescut cu 38%.

Comentarii Facebook