Consumul de roşii previne atacurile cerebrale
Consumul de roșii, bogate în licopen, previne accidentele vascular cerebral, anunță rezultatele unui studiu finlandez publicat în Neurology, revistă a American Academy of Neurology.
Persoanele care au în sânge un nivel ridicat de licopen prezintă cu 55% mai puţine riscuri de a suferi un accident vascular cerebral. La studiu au participat 1.031 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 46 şi 65 de ani.
Din cei 258 de bărbaţi cu nivelul cel mai scăzut de licopen în sânge, 25 au suferit un atac cerebral, faţă de 11 din rândul celor 259 de bărbaţi cu nivelul cel mai ridicat de licopen în sânge.
”Studiul vine să sublinieze virtuţile unui regim alimentar bogat în fructe şi legume care poate diminua riscul de accident cerebral”, subliniază Jouni Karppi, de la Universitatea din Finlanda, din Kuopio, autorul studiului.
0 Comentarii