Cum să tratezi cel mai bine arsurile solare
Deși oamenii încearcă să își protejeze pielea cu ajutorul cremei de protecție solară, de multe ori aceasta nu are efectul dorit și tot ajung să sufere de arsuri solare, iar acestea, la fel ca toate tipurile de arsuri, pot fi extrem de dureroase. În plus, ele pot provoca febră, pot duce la cojirea stratului extrerior al pielii și pot duce la apariția cancerului de piele.
Aceste efecte negative se datorează razelor ultraviolete ale soarelui. Daunele provocate de acestea duc la inflamarea pielii, ceea ce duce la rândul său la creşterea volumului de sânge din zonă, motiv pentru care aceasta capătă culoarea roşie, explică David Leffell, profesor de dermatologie şi chirurgie în cadrul Yale Medical School.
Dr. Leffell a oferit pentru Wall Street Journal un interviu în care oferă câteva sfaturi utile persoanelor care au suferit arsuri solare.
Avem la dispoziţie numeroase avertismente referitoare la protecţia solară. De ce continuă oamenii să sufere arsuri?
Ideea că e suficient să aplici o dată crema de protecţie solară pentru a te proteja o zi întreagă face ca multe persoane să sufere arsuri. O altă problemă este atunci când oamenii nu folosesc cremă de protecţie solară dacă afară este înnorat. „Indiferent ce scrie pe etichetă, aplicaţi încă o dată crema pe piele. Folosirea cremei de protecţie solară nu este nici pe departe pe cât de amănunţită pe cât ar trebui să fie”, subliniază specialistul.
Ce recomandaţi pacienţilor ce au suferit o arsură?
Metodele standard includ compresele reci sau înmuierea într-o baie călâie, după care se recomandă folosirea unei creme hidratante. De asemenea, cei ce au suferit o arsură solară pot apela la un medicament anti-inflamator precum aspirina sau ibuprofenul. Dr. Leffell recomandă totodată folosirea unei creme cu 1% hidrocortizon pentru a contracara inflamaţia.
Mai multe detalii pe Descoperă.ro
0 Comentarii