Cum să tratezi răceala cu remedii naturiste

 

Raceala este o afectiune tipica sezonului rece. Starea subfebrila precum si cea de slabiciune generala, scaderea apetitului, catarul nazal si gatul iritat sunt principalele simptome ale acestei boli. 

 

Daca vrei sa afli cum poti scapa de ea fara a apela la medicamente, iata cateva sfaturi in ceea ce privesteremediile naturiste pentru raceala.

 

Raceala se instaleaza odata cu scaderea imunitatii organismului. Aceasta din urma este cauza de temperaturile scazute si de aportul insuficient de vitamine. Pentru ca preventia este mama sanatatii, respecta cateva sfaturi care te pot scapa de infectia cu virusii care provoaca raceala.

 

Remedii naturiste pentru raceala - fructe si legume esentiale

 

In primul rand, ai grija ca alimentele pe care le consumi sa aiba cantitati ridicate de zinc si de vitamina C. Asadar, opteaza pentru lactate, seminte si legume uscate, dar si pentru legume de tipul cruciferelor, cum ar fi broccoli, conopida si varza ori pentru citrice.

 

Un sfat util si usor de urmat in ceea ce priveste prevenirea racelii consta in consumul unui pahar cu apa in care ai stors o felie de lamaie in fiecare dimineata, pe stomacul gol. 

 

Cu toate acestea, daca raceala s-a instalat si simptomele neplacute nu iti dau pace, unul dintre remediile naturiste pe care le poti incerca este ceapa, care trebuie consumata fie in stare naturala, fie sub forma de ceai. Substantele pe care ea le contine, printre care se numara si vitaminele A, B si C, sarurile minerale, sodiul, potasiul, fierul, sulful, iodul, siliciul, acizii si uleiurile volatile, iti vor intari sistemul imunitar.

 

Detalii pe divahair.ro

Comentarii Facebook