De ce avem amintiri false? Vezi ce spun cercetătorii
Un proiect artistic nou lansat are ca scop evidențierea faptului că procedeul de formare a memoriilor este și el supus greșelilor și astfel se pot forma memorii false.
Toată lumea generează amintiri false, iar artistul Alasdair Hopwood îşi ocupă timpul „colecţionând” multe astfel de relatări. În ultimul an, Hopwood i-a rugat pe oameni să îi trimită anecdote privind amintirile false, pentru ca apoi el să le poată reprezenta artistic, scrie descoperă.ro.
Amintirile au fost diferite, în funcție de fiecare individ în parte. Una dintre persoanele care și-au povestit amintirile false a avut senzaţia că în copilărie putea zbura, în timp ce un alt individ a declarat că a crezut că a mâncat un şoarece viu.
Unul dintre oamenii care i-au scris artistului a trăit cu impresia că partenera sa avusese o soră care a murit la dentist. Acesta a fost atât de convins de memoriile sale încât îşi ţinea secret toate programările la stomatolog. „Într-o zi, la cină, ea a spus că se va duce la dentist săptămâna viitoare. Toată lumea de la masă a amuţit, iar mama mea i-a spus că probabil că îi este foarte greu să meargă la dentist având în vedere prin ce a trecut”.
Citește mai multe pe Descoperă.ro
1 Comentariu
Asadar; de ce avem amintiri false? Asta ati uitat sa spuneti. cam penibila stirea si mai ales titlul