De ce este bine să consumăm multe fibre
Necesarul zilnic de fibre consumate este de minim 20 de grame şi este bine să ţinem seama de acest lucru, scrie unica.ro
Fibrele solubile se dizolvă în apă şi crează un fel de gel. Acestea contribuie la scăderea colesterolului şi glicemiei. Fibrele insolubile absorb apa, se umflă în intestine şi măresc volumul scaunului, care se elimină mai rapid.
Fibrele solubile se găsesc în ovăz, mazăre, orez brun, fasole, mere şi citrice. Fibrele insolubile se găsesc în grâu, secară, varză, morcovi şi nuci.
Ambele tipuri sunt la fel de importante, deci trebuie să consumi alimente din ambele categorii.
Pentru ca doza zilnică recomandată pe zi să fie respectată este indicat să ne începem ziua cu trei linguri de tărâţe de ovăz, care conţin aproximativ 5 grame de fibre. Le poţi „înmuia” într-un iaurt mic.
La gustare, mănâncă două mere mici, care conţin aproximativ 3 grame de fibre fiecare. La prânz sau cină, serveşte o porţie de fasole – 15 grame de fibre – sau o porţie de mazăre – 12 grame de fibre – cu două felii de pâine integrală – 6 grame de fibre.
0 Comentarii