De ce suntem alergici la pisici? Vezi ce spun cercetătorii
Cercetătorii au reușit să descopere factorul care declanșează reacțiile alergice la pisici, descoperire ce poate ajuta la crearea unui medicament eficient împotriva alergiilor.
Descoperirea a fost realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge care au identificat cum sistemul imunitar detectează agenţii alergeni de pisică, producând simptome precum strănutul sau tusea, informează Descoperă.ro.
Dr. Clare Bryant a coordonat o echipă de specialiști care a studiat proteinele descoperite în particulele de pe pilea descuamată a pisicilor, despre care se ştie că provoacă cele mai multe dintre reacţiile alergice.
Rezultatele studiului arată că odată aflaţi în prezenţa unei toxine bacteriene foarte des întâlnite, agenţii alergeni activează o anumită reacţie chimică în corp. Acest fenomen declanşează un răspuns imunitar puternic în rândul celor alergici, determinând apariţia simptomelor precum tusea, respiraţia şuierătoare şi strănutul.
„Am descoperit cum proteinele care produc alergia activează celulele imunitare ale gazdei. Prin înţelegerea mecanismului declanşator, credem că unele medicamente care se află în stadiul de dezvoltare pentru tratarea altor tulburări, precum septicemia, ar putea fi utilizate pentru prevenirea alergiilor la pisică”, a declarat dr. Bryant, explicând totodată că inhalantul sau pastilele capabile să inhibe procesul ar putea apărea pe piaţă în următorii cinci ani.
„Agentul alergen este foarte dificil de evitat, având în vedere că este o moleculă «lipicioasă» care este transportată în toate clădirile pe hainele şi pantofii oamenilor”, a declarat dr. Maureen Jenkins.
„De asemenea, el poate fi găsit şi în case, pe mobilă sau pereţi, chiar dacă nicio pisică nu a mai locuit în cămin de ani buni. Prin urmare, această nouă informaţie a dus la identificarea exactă a interacţiunii sistemului imunitar, ceea ce ne permite să dezvoltăm un tratament pentru cei care suferă de alergii de pisică”, a mai adăugat acesta.
0 Comentarii