De unde apar visele? Oamenii de știință au găsit răspunsul


Atunci când adormim, deseori să întâmplă să ajungem în locuri necunoscute, să trăim aventuri nebănuite sau să trecem prin tragedii și experiențe de-a dreptul bizare.

Şi totuşi, sunt visele rezultatul imaginaţiei sau al unui reflex din creier? O echipă de oameni de ştiinţă din Franţa sugerează că în cea mai rudimentară formă a sa, visul este generat de trunchiul cerebral, partea din creier care se conectează la măduva spinării şi reglează somnul, un proces care începe de la părţile cele mai primitive ale creierului spre cele mai complicate, scrie Descoperă.ro.

Oamenii de știință au analizat o serie de pacienți care sufereau de sindromul Athymhormic, ce presupune apatia extremă. Cu alte cuvinte, oamenii care suferă de această afecțiune își pierd capacitatea de a activa în mod spontan orice progres cognitiv sau emoțional.

Persoanele care au participat la studiu au declarau că nu au deloc gânduri, fenomen ce poartă denumirea de vid mental. În general, persoanele care suferă de sindromul Athymhormic stau liniștiți într-un loc toată ziua, fără să vorbească sau să se miște. Aceștia își pot aminti lucruri și pot răspunde la întrebări însă în momentul în care sunt lăsați singuri, aceștia au un vid mental.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook