Dieta ce previne cancerul pancreatic


În urma unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea East Anglia, a fost descoperit faptul că persoanele care au un aport mare de vitamine C şi E şi de seleniu au cu 67% mai puţine şanse de apariție a cancerului pancreatic.

Noul studiu a folosit date adunate de la 24.000 de pacienţi cu vârste între 40 şi 74 de ani şi a analizat alimentaţia fiecărui individ participant. Rezultatele au demonstrat că 25% dintre subiecţi, care au consumat cantităţi mari de alimente bogate în seleniu, au avut un risc cu 50% mai mic de dezvoltare a cancerului pancreatic, comparativ cu cei care au avut un aport mult mai mic. Mai mult, cei 25% dintre participanţi care au avut un aport bogat atât de vitamine C şi E, cât şi de seleniu, au avut un risc mai scăzut cu 67% în comparaţie cu restul participanţilor, informează descopera.ro.

Vitamina C se găseşte în fructe şi legume, în timp ce vitamina E este des întâlnită în uleiuri vegetale, nuci, seminţe, margarină şi gălbenuş de ou.







Comentarii Facebook