Din ce sunt făcuți crenvurştii de porc şi de pui. Să nu îi dați copiilor!
Crenvurştii sunt mai ieftini și sunt gustoși, astfel au multă lume îi preferă, iar copiilor le plac chiar foarte mult.
Teoretic, crenvurştii ar trebui să conţină carne de calitate. Cu un pic de muştar şi o chiflă, în 5 minute am putea avea micul dejun sau cina pe masă. ”Crenvurştii se află în topul preferinţelor celor mici. Mai mult decât atât sunt chiar cazuri când sunt printre primele alimente incluse în alimentaţia diversificată a sugarului. Acest lucru nu este doar greşit, este şi periculos”, spune Liana Conţiu, nutriţionist - dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară, citată de adevărul.ro.
Aceștia sut făcuți din tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune şi carne dezosată mecanic sau carne MDM, o tocătură din resturi precum tendoanele. Grăsimea din crenvurşti ne îngraşă şi creşte nivelul colesterolului. Crenvurştii mai conţin şi nitrit dar şi nitratul de sodiu, E250 şi E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic şi dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă. Totodată, conţin şi monoglutamat de sodiu, sau E621, substanţă care face mâncarea gustoasă.
1 Comentariu
Imi dau seama de componenta crenvurstilor asa o fi cum zice d-na de mai sus . Daca fierbi niste crenvursti apa in care au fiert aproape nu are nici o urma de grasime asa ca pana la 40% grasimeeste cu semnul ? Totusi ca mai toate felurile de mezeluri de la noi nu prea sunt recomandati pt. consum.