Efectul ”superalimentelor” împotriva cancerului, demonstrate în premieră
Un studiu recent a reuțit să demonstreze pentru prima dată efectele fenefice ale ”superalimentelo” în lupta împotriva cancerului de prostată.
În cadrul cercetării, bărbaţii care fuseseră trataţi chirurgical sau cu ajutorul radioterapiei au primit o capsulă ce conţinea esenţă de rodie, ceai verde, turmeric şi broccoli.
La finalul celor 6 luni de studiu, cercetătorii au descoperit că nivelul PSA-ului din corp, o proteină ce indică prezenţa cancerului, era cu 63% mai mic în rândul bărbaţilor trataţi cu această capsulă decât în rândul celor ce primiseră o capsulă placebo.
Deşi alte teste de laborator şi studii mici, non-randomizate, au sugerat că aceste alimente bogate în polifenoli au un efect anti-cancer, studiul britanic este primul care demonstrează acest efect în rândul bolnavilor de cancer de prostată în comparaţie cu bărbaţii care nu au primit acest tratament.
Profesorul Robert Thomas, oncolog în cadrul Spitalelor Bedford şi Addenbrooke din Cambridge, va prezenta rezultatele acestei cercetări cu ocazia conferinţei organizate de American Society of Clinical Ontology la Chicago.
Dietele bogate în polifenoli, substanţe ce se găsesc în plante, au fost asociate unui risc mai mic de a suferi de afecţiuni cronice precum demenţa, artrita, degenerarea maculară, afecţiunile cardiace şi îmbătrânirea pielii.
De asemenea, mai multe studii au sugerat că există o legătură între consumul regulat de polifenoli şi riscul mai mic de a dezvolta numeroase tipuri de cancer, precum cancerul de sân, cancerul pancreatic, cancerul de esofag, cancerul ovarian, cancerul de prostată şi cancerul de piele.
mai multe detalii pe Descoperă.ro
0 Comentarii