Epidemiolog: Salata verde din supermarket este chiar mai nesănătoasă ca și un hamburger

 

Un epidemiolog atrage atenția că salata din supermarket este chiar mai periculoasă ca un hamburger.

 

Conform cunoscutului bacteriolog britanic, Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen (Scoţia), anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salata tăiată sunt aproape imposibil de distrus. Singura modalitate este iradierea, afirmă el, după cum relatează portalul MedDaily, scrie Agerpres.

 

Legumele ambalate în pungi şi care se vând ca 'gata pentru consum' ar putea fi un pericol pentru sănătate, spune bacteriologul britanic, evocând focarul de infecţie cu Cryptosporidium, apărut în Marea Britanie şi Scoţia în urma consumului de salată verde, care a afectat 300 de persoane. 

 

În timpul analizei influenţei diferitelor legume, experţii au stabilit o legătură semnificativă între infecţie şi consumul de legume cu frunze. 

 

Profesorul scoţian a invocat situația petrecută anul trecut, când unul dintre cei mai mari producători şi comercianţi din lume de fructe şi legume proaspete, Dole, a retras de la vânzare în zece state americane salată verde tăiată, ambalată în pungi de plastic, după ce Departamentul de Sănătate Publică a descoperit eşantioane de produse cu bacterii Listeria. 

 

El mai atrage atenţia că pe legumele cu frunze bacteriile ajung direct din sol. Unii agenţi patogeni pot fi distruşi doar prelucrare termică şi spălare cu anumite mijloace, dar nu apa simplă. 

 

"De obicei, mai sigur este să mănânci un hamburger decât salata care îl însoţeşte", a declarat profesorul. Hugh Pennington recomandă spălarea verdețurilor, chiar dacă pe ambalaj se specifică faptul că acest lucru nu este necesar.

Comentarii Facebook