Iaurtul cu fructe poate da tulburări cardiace

 

Iaurtul natural este bogat în proteine digerabile, vitamine şi minerale, dar sărac în calorii şi colesterol. Pe de altă parte, cel cu fructe este plin de aditivi şi zaharuri şi dăunează organismului.

 

Prof. dr. Mencinicopschi susține că cel mai bine ar fi sp optăm pentru iaurturule naturale combinate cu fructe proaspete. ”Cele cu fructe sunt pline de conservanţi şi au o valoare biologică mai scăzută pentru că fructele din ele sunt moarte. În plus, conţin şi zahăr. De asemenea, în compoziţia iaurturilor cu fructe se găsesc diverse tipuri de amidon modificat, E 1410, E 1414, E 1420, E 1404. Nici acidifiantul citrat de sodiu (E 331) nu ar trebui să se regăsească printre ingredientele iaurturilor cu fructe, mai ales dacă ne gândim că aceste produse sunt frecvent consumate de copii. E 331 modifică echilibrul acido-bazic şi duce la apariţia unor simptome, ca spasmele musculare şi tulburările cardiace. De asemenea, împiedică fixarea calciului pe oase”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

Comentarii Facebook