Miercuri 30 Octombrie

Ierburi vindecătoare pe care le poţi creşte la tine acasă


Ierburile au fost folosite în medicină din cele mai vechi timpuri iar medicina chineză le foloseşte de mii de ani.

Pentru a avea la îndemână tot timpul un remediu natural, cel mai bine este să creşti ierburi vindecătoare la tine acasă.

Iată care sunt cele mai bune ierburi folosite în medicina naturistă şi pe care le poţi creşte singur, potrivit foodstory.ro.

Rozmarin - Are titulatura de "planta a amintirilor", iar în Australia şi Noua Zeelanda este folosit ca un simbol al amintirilor. Chiar şi statuile vechi greceşti au pe cap cununi din rozmarin. Nu degeaba. Aceasta plantă minunată stimulează activitatea cerebrală şi oferă claritate mentală. Consumată sub formă de ceai, calmează durerile de cap, îmbunătăţeşte memoria, stimulează creşterea părului şi înlătură durerile musculare şi spasmele.

Lavandă - Pe lângă mirosul relaxant care te duce cu gândul la sudul Franţei, lavanda este o plantă care merită un loc de onoare în curtea sau grădina ta. Folosită pentru ceai, are multe proprietăţi: calmează mintea, înlătură stresul şi ajută şi la îmbunătăţirea digestiei. Pentru că este un antiseptic puternic, atunci când este aplicat direct, sucul de lavandă ajută la vindecarea rănilor şi a tăieturilor.

Salvie -  Numele acestei plante înseamnă "vindecare" şi nu degeaba. Opreşte sângerările şi curăţă rănile, iar pentru răguşeală şi tuse nu este nimic mai bun decât un suc de salvie amestecat cu apă caldă.

Pătrunjel - Nu există nimic mai eficient decât pătrunjelul pentru a scăpa de respiraţia urât mirositoare. Tocmai de aceea în restaurante va fi nelipsit de pe farfurie, pentru decorare. Atunci când este preparat ca ceai, pătrunjelul este un supliment excelent de fier, îţi dă energie, te scapă de flatuenţă şi de infecţii renale.

Cimbru - În Evul Mediu, cimbrul era dat cavalerilor înainte să plece la luptă, ca simbol pentru vigoare şi curaj. În zilele noastre, este un aliat excelent În tratarea tusei, a indigestiei şi a gazelor. Este un antisept puternic, ceea ce-l face foarte util în tratamentul plăgilor şi a infecţiilor. 

Busuioc - Chiar dacă oamenii nu-l consideră o plantă vindecătoare, busuiocul este cunoscut drept "regele ierburilor" şi nu degeaba. Este un anti-inflamator natural şi are proprietăţi antiseptice. De asemenea, e bun pentru balonare, lipsa poftei de mâncare şi ameţeală. Plus că e delicios în spaghete şi în sosul pesto :)

Comentarii Facebook