Vineri 22 Noiembrie

Influența știrilor din mass-media

 

Cu siguranța că un impact pozitiv nu au cum să aibă asupra celor ce vizionează în mod constant diverse imagini cu un grad ridicat de agresivitate, însă abia recent s-a dovedit cum anume ne pot influența aceste știri.

 

Pe termen lung, starea psihică a celor ce sunt obișnuiți să urmărească diverse imagini cu conflicte, are de suferit, observându-se o accentuare a tendințelor de comportament antisocial. Un impact diferit s-a obsevat între cele două categorii de persoane supuse testelor: subiecții care au norocul unui psihic sănătos, au manifestat mult mai puține simptome decât cei care au suferit în trecut o traumă semnificativă. 

 

O mie de persoane au fost incluse în realizarea unui sondaj privind efectul expunerii constante la imagini ce prezintă situații conflictuale, iar rezultatul a indicat faptul că cei care au urmărit mai mult de 4 ore pe zi știri din această categorie, aveau mai multe simptome de stres post-traumatic.

 

Copiii sunt o categorie aparte, și ”plantarea” lor în fața unui televizor, pentru a-i lua din calea treburilor noastre cotidiene, fără a cerne informația pe care o vizualizează și timpul petrecut în fața unui ecran, nu face decât să le creeze dependență, împreună cu premizele unei izolari și a unei incapacități de comunicare. 

 

Nu poți paria, ca în cazul unui joc de poker, pe sănătatea mentală a copilului tau! Totodată, având un caracter încă în faza de formare, influența este mult mai mare, drept urmare tendința lor de a-și însuși un comportament agresiv este ridicată. 

 

Până la urmă, o supraveghere mai atentă și chiar o anumită formă de cenzură, în ceea ce privește genul de imagini la care suntem expuși, atât noi ca și adulți, cât și copiii, nu face decât să ne păstreze starea de spirit nealterată de nesfârșitele tragedii ce se perindă non-stop în mass media.

 

Comentarii Facebook