Invenția care te face invizibil pentru țânțari VIDEO
Un țânțar își poate găsi prada de la zeci de metri depărtare datorită capacității sale de a identifica sursele de dioxid de catbon, însă acum, oamenii de știinșă au reușit să dezvolte un nou plasture non-toxic, care odată lipit pe un articol vestimentar îl va face pe utilizitor să devină ”învizibil” pentru țânțari timp de 48 de ore.
Plasturele este la fel de mare ca un plasture obişnuit de nicotină și funcţionează prin alterarea „radarului” ţânţarului, împiedicându-l să poată detecta sursele de Co2.
Kite Patch a fost dezvoltat de Grey Frandsen, Michelle Brown şi Torrey Tayanaka din cadrul laboratoarelor Olfactor, pe baza cercetărilor realizate anterior de Anandasankar Ray şi colegii săi de la Universitatea California Riverside.
Acum, după ce produsul s-a dovedit eficient în laborator, scopul oamenilor de ştiinţă este acela de a obţine finanţare prin indiegogo, pentru a putea testa eficienţa plasturilor în Uganda, acolo unde există regiuni în care mai bine de 60% dintre copii suferă de malarie. În cele 6 luni, cât produsul va fi testat, cercetătorii urmăresc să monitorizeze eficienţa plasturilor şi să găsească metode prin care să perfecţioneze produsul astfel încât să îl facă disponibil pentru cei care au neapărată nevoie de el, scrie Descoperă.ro.
Kite Patch este cunoscut în universul epidemiologilor ca și un agent de respingere spaţial, iar studiile au arătat că astfel de agenţi au un potenţial major în lupta pentru prevenirea bolilor transmise de ţânţari.
0 Comentarii