Vineri 22 Noiembrie

Karezza: Un nou tip de sex face furori printre cupluri

 

Un nou tip de sex castiga tot mai mult teren in randul cuplurilor. Karezza nu presupune contact sexual și un orgasm.

 

”Karezza” vine din cuvantul italian ”carezza”  - ”mangaiere” și înseamnă dragoste ”blanda, plina de afectiune, in care orgasmul nu doar ca nu este scopul, ci pe care, la modul ideal, nici un partener nu il atinge”.

 

Deb Feintech, consilier în Portland (SUA), foloseşte karezza pentru a veni în sprijinul cuplurilor care au probleme în relaţie. Specialistul spune că, în pofida stereotipului că bărbaţii urmăresc doar atingerea orgasmului, majoritatea dintre clienţii săi fideli o reprezintă bărbaţii: „Este o experienţă radicală pentru ei, dar consideră că intimitatea emoţională depăşeşte cu mult fiorul pe care îl au atunci când urmăresc doar să facă sex". 

 

Cercetătorii au descoperit că orgasmul este asemănător cu crizele epileptice din punct de vedere al solicitării creierului. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că 80 de regiuni diferite ale creierului ating maximul activităţii lor în timpul orgasmului. Această suprastimulare poate crea dezechilibre la nivelul creierului. 

 

Un alt avantaj al acestei metode este dat de caracterul său terapeutic. „Teoretic, utilizarea karezza ar putea fi o metodă de tratament a ejaculării precoce, rezultatele depinzând mult de comunicarea dintre parteneri, dar şi de capacitatea bărbatului de a identifica şi controla fazele excitaţiei", spune dr. Evelyn Cristescu. 

 

- Zâmbiţi-vă unul altuia. 

- Priviţi-vă drept în ochi pentru câteva momente.  

- Sincronizaţi-vă respiraţia. 

- Ţineţi-vă în braţe în poziţia linguriţei pentru cel puţin 20 de minute. 

- Exprimaţi-vă plăcerea.  

- Masaţi-vă reciproc, mişcările foarte lente duc la realizarea unui schimb emoţional şi energetic foarte amplu, obţinerea unei relaxări totale, fizică, mentală şi emoţională, şi, de asemenea, contribuie la exprimarea afectivităţii. 

- Femeia să stea cu capul pe pieptul soţului tău şi să-i  asculte bătăile inimii.  

- Masează zona genitală a partenerului cu scopul de a crea un confort. 

- În fiecare seară, când mergeţi la culcare, asiguraţi-vă că petreceţi măcar puţin timp împreună.

 

În urma acestui studiu, specialiştii au ajuns la  concluzia că atât în cazul atracţiei sexuale, cât şi în cazul sentimentelor de iubire, s-a activat aceeaşi regiune cerebrală: striatum. Activitatea cerebrală a fost însă înregistrată în zone diferite ale acestei regiuni.  

 

Dorinţa sexuală activează zona din striatum care este stimulată de lucruri ce ne aduc plăcere, cum ar fi mâncarea şi sexul. În schimb, sentimentul de iubire se formează într-o regiune a striatumului care are rolul să asocieze o valoare acestor lucruri sau o recompensă, relatează site-ul The Huffington Post. Profesorul de psihologie Jim Pfaus, din cadrul Universităţii Concordia, a spus că „dragostea este, de fapt, un obicei care se naşte din dorinţa sexuală, atunci când dorinţa este satisfăcută". 

 

În acelaşi fel, zona din creier în care se formează sentimentul de iubire este asociată şi cu dependenţa de droguri. Aşa cum cineva devine dependent de droguri pe măsură ce le consumă, la fel şi dorinţa sexuală se transformă în dragoste când este satisfăcută în mod constant, scrie Adevărul.ro

Comentarii Facebook